Derozen i Vučević iz vremena kada su igrali za Toronto i Orlando (AFP)
Derozen i Vučević iz vremena kada su igrali za Toronto i Orlando (AFP)

Demar Derozan otkrio: U Čikago sam prešao zbog Nikole Vučevića

Vreme čitanja: 1min | sre. 25.08.21. | 11:13

Prelaskom NBA u Bulse osvtvarila se želja nekadašnjih studenta USC da ponovo igraju u istom timu

Demar Derozan je pre dve nedelje obukao dres Bulsa, neposredno pošto se uprava kluba iz Čikaga dogovorila sa kolegama iz San Antonija da mu daju trogodišnji ugovor (85.000.000 dolara), a zatim im ga ustupi u razmeni tri tima u koju je bio uključen Nju Orlenas.

Tako će četvorstruki ol-star igrač ponovo sarašivati sa dvostrukim učesnikom ol-star meča Nikolom Vučevićem, posle punih 12 godina.

Izabrane vesti

Naime, njih dvojica su jednu sezonu (2008-2009) zajedno bili brucoši univerziteta Južna Kalifornija (USC) na kome se rodilo i prijateljstvo koje je na kraju i uticalo da Derozan stigne iz San Antonija u Čikago.

"Ideja (o ponovnom igranju i istom timu, prim.aut) potekla je od Vučevića. Godinama, u vreme dok je on igrao za Orlando, pokušavali smo da smislimo kako da igramo u istom timu. Mislili smo da treba da igramo zajedno. Mnogo puta su ti naši razgovori više ličili na, znate, besmislice", rekao je Derozen.

Ipak da šala je počela da prerasta u zbilju propšle sezone kada je Nikola trejdovan u Čikago.

"Razgovao sam s njim tokom meča Bulsa i Sparsa. Nikola je rekao: Gledaj, ti ćeš biti uskoro slobodan igrač, da vidimo šta možemo da učinimo sada. Odgovorio sam mu da ću imati na umu ovu opciju, a vremenom je prelazak u Čikago postajao je sve logičniji razvoj događaja", objasnio Derozan.



tagovi

Nikola VučevićDemar DerozanČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara