Kavaj Lenard (©AFP)
Kavaj Lenard (©AFP)

Dogovoreno: Lenard rešio dilemu, ostaje za 176.300.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 02:39

Veliki potpis u Klipersima

Još jedna dilema manje na NBA pijaci – Kavaj Lenard ostaje igrač Los Anđeles Klipersa!

Posle nekoliko dana neizvesnosti, ako je uopšte i postojala, Lenard je definitivno postigao dogovor s upravom Klipersa oko produžetka saradnje na još četiri godine za ugovor vredan 176.300.000 dolara.

Izabrane vesti

Prema tvrdnjama portala Yahoo Sports, NBA šampion iz 2019. dao je svoj blagoslov na novi ugovor koji će imati i opciju igrača, čime je zacementirao svoju budućnost u drugoj franšizi iz Grada anđela.

Podsetimo, Lenard je nedavno odbio opciju igrača za poslednju godinu ugovora vrednu 36.000.000 dolara kako bi mogao da pregovara o novoj dugoročnoj saradnji. Imao je dve opcije – da pristane odmah na ugovor pod uslovima koji su i dogovoreni, ili da ipak prvo potpiše na još godinu dana, pa onda petogodišnju saradnju vrednu 235.000.000 dolara. On se odlučio da ne rizikuje previše i odmah je pristao na sumu koja mu donosi godišnju zaradu od 44.000.000 dolara.

Ovo je treći potpis Los Anđeles Klipersa iz “Free Agency“. Klub je produžio ugovor sa Redžijem Džeksonom i potpisala Džastisa Vinsloua, a očekuje se da će i novi olimpijski vicešampion Nikola Batum da se vrati u tim.

Lenard je poslednje dve godine deo Klipersa gde je glavnazvezda uz Pola Džordža. U dosadašnjem periodu prosečno je beležio 26 poena, šest skokova i pet asistencija. Trenutno se oporavlja od operacije kolena posle parcijalnog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta desne noge. I dalje se ne zna koliko bi mogao još da pauzira Lenard, ali očekuje se da neće na parket pre 2022. godine.



tagovi

NBA ligaLos Anđeles KlipersKavaj LenardNBA Free Agency

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara