(©Printskrin)
(©Printskrin)

Dok Judo čeka detaljne preglede, Virtus ne gubi vreme: Skariolo pronašao zamenu, stiže Džordan Bel

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.09.21. | 12:16

Amerikanac je sa Golden Stejtom 2018. godine osvojio šampionski prsten

Košmaran početak sezone za Virtus. Serđo Skariolo ostao je na duži vremenski period bez Ekpea Juda. Nekadašnji igrač Fenerbahčea, koji je nekoliko sezona bio jedna od najdominantnijih figura u evropskoj košarci pre nego što je otišao u NBA i pojačao Jutu Džez, povredio je koleno leve noge u polufinalnom meču Superkupa Italije protiv Bertrama.

Virtus Bolonja dobila je taj meč rezultatom 74:66, plasirao se u polufinale i zakazao obračun sa Olimpijom iz Milana, a kompletna predstava pala je u drugi plan zbog Judove povrede. Doživeo je Ekpe Judo povredu prilikom doskoka na reklamu, o čijim pozicijama na terenu će tek biti priče.

Izabrane vesti

Odmah se Ekpe Judo uhvatio za koleno, a tek polse detaljnih pregleda znaće se stepen njegove povrede. Ali, Serđu Skariolu i Judovim saigračima momentalno je bilo jasno da nije dobro. Iznet je Ekpe Judo sa terena na nosilima, Virtus je ostao bez glavnog igrača i veliko je pitanje kada će centar ponovo na parket.

Po završetku utakmice Serđo Skariolo iskoristio je priliku da kaže šta misli o nalepnicama koje su na terenima u Italiji polepljene na sve strane. Ostao je bez stuba, i sada će morati brzo da reaguje. Zamena za Juda je Virtusu neophodna, a Skariolo je već povukao neke poteze.

“Ekpe Judo je centar na kome se zasniva naša igra. On je za nas ključni igrač, kako u odbrani, tako i u napadu. Doživeo je tešku povredu i to je veliki udarac za Virtus. U šoku smo i veoma smo zabrinuti”, istakao je Serđo Skariolo.

Čuveni italijanski stručnjak pobesneo je posle meča i rekao da u NBA ligi nema nalepnica na terenu koje bi mogle da prouzrokuju povredu igrača.

"Trebalo bi razmisliti o nalepnicama i klizanju igrača. Ovo je veoma ozbiljna povreda i za igrača i za tim. Nadam se da će ovo ozbiljno skrenuti pažnju na takve stvari. U NBA ligi nema nalepnica", rekao je iznervirani Italijan.

Da Juda očekuje višemesečna pauza, možda i do kraja sezone u najcrnjim prognozama, govori činjenica da se Virtus aktivirao na tržištu i da traži zamenu.

"Sada moramo da se okrenemo potrazi za novim igračem", poručio je trener Virtus Bolonje.

A, prema poslednjim informacijama koje dopiru sa Apenina, Džordan Bel mogao bi biti izbor Serđa Skariola. Osvojio je Džordan Bel 2018. Godine NBA titulus a Golden Stejt Voriorsima, trenutno je bez angažmana i ukoliko se odluči da parafira za tim iz Bolonje, to bi mu bio prvi prelazak preko Bare.



tagovi

Ekpe JudoSerđo SkarioloVirtus BolonjaDžordan Bel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara