Šaj Gildžes Aleksander (©AFP)
Šaj Gildžes Aleksander (©AFP)

Domaćini 8 od 8 na startu plej-ofa: Gildžes Aleksander spasilac Oklahome (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.04.24. | 06:23

NBA liga: Tander u neizvesnoj završnici pobedio oslabljeni Nju Orleans bez Zajona Vilijamsona sa 94:92 i poveo sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Zapadne konferencije. Si Džej Mekolum promašio trojku za pobedu Pelikansa

Nepogrešivi domaćini u prvim utakmicama četvrtfinala plej-ofa u obe konferencije najjače košarkaške lige na svetu. Sedam prvih mečeva, lagane pobede favorita, sačuvana prednost domaćeg terena. Morala je jedna dramtična utakmica i upravo se to dogodilo u Oklahomi, gde je Tander u trileru uspeo da pobedio Nju Orleans sa 94:92.

Pelikansi su vodili do minut i po pre kraja sa 90:88, ali je onda na scenu stupio jedan od tri kandidata za MVP nagradu, Šaj Gildžes Aleksander. Vodio je u finišu do pobede svoj tim koji je poveo u četvrtfinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Izabrane vesti

Na 33 sekunde pre kraja, kod rezultata 90:90, postigao je koš uz faul. Pre toga je ruki Čet Holmgren, jedan od trojice kandidata za najboljeg novajliju u ligi, udario rampu Litvancu Valinčijunasu. Si Džej Mekolum je smanjio na 93:92, domaćin je realizovao samo jedno slobodno bacanje.

Imali su Pelikansi šut za pobedu, ali nisu uspeli da pogode i naprave brejk u Oklahomi, ali su najavili da neće tako lako da polože oružje pred liderom Zapada posle prvog dela sezone. Mekolum je petljao, a onda izradio sebi dobru poziciju za šut za tri poena, ali na radost domaćih navijača, nije uspeo da ubaci loptu kroz obruč.

Gosti iz Luizijane su bili oslabljeni neigranjem prve zvezde, nekadašnjeg prvog pika na draftu Zajona Vilijamsona. Trej Marfi i Si Džej Mekolum vodili su goste do praga iznenađenja, ali kada se lomilo Kanađanin je preuzeo stvar u svoje ruke.

Gildžes Aleksander je postigao 28 poena u pobedničkom timu. Mučio se Kanađanin sa šutem, pogodio 11 puta iz 24 pokušaja iz igre (0/3 za tr poena). Odličan je bio i Džejlen Vilijams sa 19 i Čet Holmgren sa 15 poena i 11 skokova.

Podbacio je Džoš Gidi sa samo dva poena. Iz igre je šutirao mizernih 1/6.

Kod Nju Orleansa najefikasniji je bio Trej Marfi sa 21 poenom, dok je iskusni bek Si Džej Mekolum ubacio 20. Odličan je bio i Litvanac Jonas Valičijunas sa 13 poena i čak 20 skokova, dok je dvocifren bio i Brendon Ingram sa 12 poena.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

NBA, ČETVRTFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

ISTOK

Nedelja

Boston – Majami 114:94, u seriji: 1:0

/Tejtum 23 – Adebajo 24/

Ponedeljak

Milvoki – Indijana 109:94, u seriji: 1:0

/Lilard 35 - Sijakam 36/

ZAPAD

Nedelja

Los Anđeles Klipers – Dalas 109:97, u seriji: 1:0

/Harden 28 - Dončić 33/

Ponedeljak

Oklahoma - Nju Orleans 94:92, u seriji: 1:0

/Gildžes Aleksander 28 - Marfi 21/



tagovi

NBA ligaNju Orleans PelikansOklahoma Siti TanderŠaj Gildžes AleksanderSi Džej Mekolum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara