Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Zvanično: Jokić kandidat za MVP, prete Dončić i Gildžes Aleksander

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.24. | 02:05

NBA liga izbacila spisak od po tri kandidata za sedam individualnih nagrada. Somborac favorit za treće laskavo zvanje najkorisnijeg košarkaša najjače lige na svetu

Najjača košarkaška liga na svetu je obelodanila spisak kandidate za sedam individualnih nagrada: MVP, najbolji defanzivac, igrač koji je najviše napredovao, “klač”, odnosno majstor za završnice, ruki godine, šesti igrač i trener sezone.

Očekivano, Nikola Jokić je među tri kandidata za MVP NBA lige. Somborac je favorit i malo ko veruje da će mu izmaći treća nagrada za najboljeg košarkaša NBA lige. Konkurenti će mu biti Luka Dončić iz Dalasa i Šaj Gildžes Aleksander iz Oklahome.

Izabrane vesti

Srpski as je bio najbolji u sezonama 2020/2021 i 2021/2022, da bi ga prošle sezone, po mnogima nezasluženo, nasledio centar Filadefije Džoel Embid. Jokić brani u narednim nedeljama krunu sa Nagetsima. Rival u četvrtfinalu Zapadne konferencije su Lejkersi, a trenutno je 1:0 u seriji za Denver.

Jokić je ove sezone u proseku za skoro 35 minuta davao 26,5 poena, a imao je 12,4 skokova i 8,9 asistencija, uz 1,4 ukradenu loptu.

U konkenciji za najboljeg defanzivca lige našli su se Bem Adebajo iz Majamija, Rudi Gober iz Minesote i Viktor Vembanjama, ruki San Antonio Sparsa, biran prošle godine od Mamuza kao prvi pik na draftu. Kao igrači koji su najviše napredovali u ovoj sezoni, laureati su Tajriz Maksi iz Filadelfije, Alperen Šengun iz Hjustona i Kobi Vajt iz Čikaga.

Za rukija godine najveće šanse daju se Francuzu Viktoru Vembanjami iz Sparsa, a pretnja su mu Čet Holmgren iz Oklahome i Brendon Miler iz Šarlota. Za najboljeg šestog košarkaša lige ostali su u konkurenciji Malik Monk iz Sakramenta, Bobi Portis junior iz Milvokija i Naz Rid iz Minesote.

Trojica asova za “klač” igrača godine, odnosno majstora završnice koji rešava teške situacije, su Stef Kari iz Golden Stejta, Damar Derozan iz Čikaga i Šaj Gildžes Aleksander iz Oklahome.

I konačno, trojica stručnjaka figuriraju za najboljeg trenera sezone, a to su Mark Degnolt iz Oklahome, Kris Finč iz Minesote i Džamal Mozli iz Orlanda.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------



tagovi

Nikola JokićŠaj Gildžes AleksanderLuka DončićMVP NBA ligeNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara