Kevin Durant (©AFP)
Kevin Durant (©AFP)

Durantov ultimatum Bruklinu: Marks i Neš ili on, neko mora da ide

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.08.22. | 08:37

Iskusni košarkaš smatra da se Netsi ne kreću u pravom smeru

Kevin Durant je pre godinu dana pristao da produži saradnju sa Bruklin Netsima na još četiri godine za 198.000.000 dolara. Tek ulazi u prvu, a već neko vreme ima spakovane kofere. Pre mesec dana je i zvanično od uprave zadražio trejd, a nedavno je sa prvim čovekom kluba Džoom Caijem održao sastanak i obavestio ga da mora da izabere između njega i tandema Šon Marks - Stiv Neš, prenosi Atletik.

Kako tvrdi renomirani portal, sastanak je obavljen u subotu u Londonu. Protekao je u transparentnom i profesionalnom maniru, a Durant je istakao da nema veru u pravac kojim se klub kreće i da zbog toga Bruklin mora da prekine saradnju sa generalnim menadžerom i trenerom ili da ga pusti.

Izabrane vesti

Cai se oglasio nakon sastanka i istakao da rukovodstvo i stručni štab imaju njegovu podršku.

"Donećemo odluku u najboljem interesu Bruklin Netsa", napisao je na društvenim mrežama.

Durant svoj stav neće promeniti, to je posle subotnjeg sastanka prilično jasno. Da li će propuštati treninge dok mu se želje ne ispune, kao što je to svojevremeno njegov novopečeni saigrač Ben Simons radio u Filadelfiji?

Iako su pre tri godine Netsi povukli sjajne poteze i angažovali Duranta i Kajrija Irvinga, potom im priključili i Džejmsa Hardena, ambiciozni plan nije urodio plodom. Netsi nisu ni prišli osvajanju prstena, a minule sezone ih je u prvoj rundi plej-ofa počistio Boston.

Pred početak letnje pijace najveća nepoznanica bio je status Irvinga, zbog svega što se izdešavalo protekle sezone (počevši od toga što nije hteo da se vakciniše), ali je Durantov zahtev za trejd ozbiljno uzdrmao klub. S ozbirom da su zajedno i došli, smatralo se da bi zajedno mogli i da napuste Berklejs centar, ali bivši plejmejker Klivlenda i Bostona je na kraju iskoristio opciju da produži saradnju sa Netsima na još godinu dana i tako im se obavezao na vernost makar do narednog leta.

Generalni menadžer Šon Marks je uspeo da napravi trejd za Rojsa O'Nila, potpisao je Ti Džej Vorena, vratio Petija Milsa i Nika Klekstona u tim, a čeka se i povratak Bena Simonsa i Džoa Herisa koji su imali problema sa povredama. Veruju u Bruklinu da su okupili dobru ekipu, ali to mišljenje ne deli Durant.

Jasno, Netsi ga neće tek tako pustiti. Imaju velike zahteve za njegove usluge, koje dosad nijedan tim nije uspeo da ispuni. Otkako je zatražio trejd, Bruklin je stupio u kontakt sa gotovo svim timovima u NBA ligi, ali nije uspeo da pronađe dogovor ni sa jednim. Kao glavni favoriti za potpis dvostrukog NBA šampiona slove Boston, Toronto i Majami. Seltiksi su dosad imali najbolji predlog, pošto su pokazali spremnost da put Berklejs centra pošalju Džejlena Brauna. Čine i kao najrealnija destinacija za sjajnog strelca, koji je i u odličnim odnosima sa trenerom Kelta Imeom Udokom.


tagovi

Kevin DurantStiv NešBruklin NetsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara