Harden i Embid (AFP)
Harden i Embid (AFP)

Džejms Harden: Ja sam jedan od najboljih saigrača u istoriji NBA

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.03.22. | 10:40

Nova zvezda Filadelfije nema problem sa etikaterianjem da je u prethodnim timovima bio inicijator loše atmosfere

U Rokitsima se sukobljavao sa Dvajtom Hauardom i Krisom Polom. Čelnici tima su, ne bi li mu udovoljili, izašli u susret Džejmsu Hardenu i oterali dve pomenute zvezde. Ali, on je nastavio da pravi haos koji je kuliminirao pred početak prošle sezone. Umesto da se na vreme pojavi u trening kampu, Brada je kasnio nekoliko dana, a onda je krenuo redom da se svađa sa saigračima. Ubrzo je to utihnulo. Ali, mir je bio prvidan, do početka 20021. godine kada je izjavio da je situacija nepopravljiva i da želi da ode. Uprava Roketsa nije imala kud, već mu je uslišila želju.

Prvih dana njegovog boravka u Bruklin, pored Kevina Durenta i Kajrija Irvinga osećao se "kao kod kuće", pa se činilo da bi Netsi sa novoformiranim velikim trijom mogli do treće titule, prve u NBA ligi (dve su osvojili u ABA ligi) i naravno prve otkad su se iz Nju Džersija preselili u najnaseljeniju oblast u SAD.

Izabrane vesti

Međutim "sreća u raju" nije dugo trajala. Kako je vreme odmicalo mediji su prvo tiše, a onda sve glasnije izveštavali o njegovim (navodnim) neslaganjima sa Durentom i Irvingom, zalepivši mu etiketu lošeg saigrača, dok je pakovao kofere na putu za Filadelfiju.

"To je za medije. To mediji kažu zbog situacije koja se dogodila. Ali, šta god se desilo, desilo se... Sve to ne znači da sam loš saigrač. Mislim da sam jedan od najboljih saigrača koje je NBA ikad video, na terenu i van terena. Lično osećam da treba da uradim ono što je najbolje za moju karijeru, da pomognem sebi i budem srećan. Na mene ne utiču priče da li sam loš saigrač ili ne", rekao je Harden za Asošiejtid pres.

Za sada, posle njegovog dolaska u Filu, čini se da je dobar saigrač. Ne samo statistika od 27 poena, 8 skokova i 12 asistencija, odnosno 29 poena, 10 skokova, 16 asistncija i 5 ukradenih lopti u pobedama Sekisersa u Mineapolisu i Njorku pokazuje da je "kliknuo" sa Džoelom Embidom.

Ipak, počueni dešavanjima u Hjustonu i Bruklinu, neki još sumnjaju da je to samo početna "sreća"...


tagovi

Džejms HardenDvajt HauardKevin DurantDžoel EmbidBruklin NetsFiladelfija Seventisiksers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara