Džordan Lojd i Majk Džejms (Foto: Starsport)
Džordan Lojd i Majk Džejms (Foto: Starsport)

Džordan Lojd: Uživao sam u rivalstvu sa Partizanom dok sam bio u Zvezdi, uvek je težak protivnik

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.01.24. | 22:53

"Dobili su nas prošle i ove godine, bilo mi je to na umu", dodao je košarkaš Monaka

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Monte Karla)

Bivši košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd igra drugu sezonu u Monaku. Jedan je od najbitnijih igrača ekipe Saše Obradovića, što se videlo i večeras. Pored ludačke trojke sa centra u prvom poluvremenu, vezao je nekoliko bitnih poteza početkom odlučujuće deonice i pomogao svom timu da dođe do pobede protiv Partizan Mozzart Beta.

Izabrane vesti

"Odbrana je bila ključna. Svi znaju da nam je napad najveća snaga, ali večeras je tim odigrao sjajnu odbranu. Pogodili smo neke važne šuteve, kao i Jakuba Uatara, ali ponosan sam na našu odbranu", rekao je Lojd posle utakmice.

Bivši bek Zvezde je pogodio na isteku napada sa skoro pola terena, a onda je Majk Džejms ubacio trojku sa preko 10 metara, pod faulom, u odlučujućem periodu. Takvi šutevi mogu da ubiju moral protivnika...

"Držimo visok nivo igre, imamo sjajne šutere, moramo samo da držimo pravac. Postizaće i gosti ovde teške šuteve, ali moramo da ostanemo svoji. Srećan sam što smo to uspeli da uradimo večeras, Partizan je uvek težak protivnik i veoma smo srećni kako je sve ispalo".

Zna Lojd dobro kako je igrati protiv crno-belih. U sezoni 2020/21 je često igrao protiv njih kao jedna od lidera Zvezde.

"Pomoglo mi je to, kako ne. Rivalstvo je uvek bilo zabavno dok sam bio u Zvezdi. Čak i ovde, mučili smo se sa njima prošle godine, dobili su nas i ove. Bilo mi je to na umu".

Naravno, prokomentarisao je Džordan i činjenicu da je Majk Džejms sustigao Nanda De Koloa na drugom mestu večne liste najboljih strelaca Evrolige.

"Srećan sam što je sa moje strane, umorio sam se igranja protiv njega tokom godina. Izuzetno je talentovan, ali ne priča se bez razloga o njegovoj radnoj etici. Uvek je u sali, uvek radi i obožava košarku, to je sve o čemu priča. Srećan sam zbog njega, ali čeka nas još mnogo posla, trudim se da ga držim na zemlji. U svakom slučaju, neverovatno dostignuće, ali mnogo toga je još pred njim".

Monako je prošle sezone bio treći na Fajnal foru u Kaunasu, može sa igračem poput Džejmsa, jednog od glavnih kandidata za MVP priznanje, do samog kraja ovog puta?

"Morate da imate prave igrače oko njega, to pokušavamo. Bilo bi sjajno da osvojimo Evroligu, ali idemo korak po korak. Još je rano, mnogo posla je pred nama, ali ako svi ostanemo zdravi, imaćemo lepu šansu".

Pohvalio je navijače, koji su se nadvikivali sa grupom od 300-400 pristalica crno-belih.

"Naši navijači su bili sjajni, osetilo se. Uvek je dobra atmosfera jer je dvorana mala. Bude glasno, još kada dođu gostujući navijači, stvori se sjajna atmosfera. Kada sam došao u Evropu, obožavao sam da igram na strani, kada su svi protiv tebe, ali lepo je igrati i kod kuće", zaključio je Lojd.


tagovi

Džordan LojdKK MonakoPartizan Mozzart BetMajk Džejms

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara