Saša Obradović (Star Sport)
Saša Obradović (Star Sport)

Saša Obradović: Uvek igramo protiv šest igrača, potrebna nam je podrška navijača

Vreme čitanja: 4min | sre. 31.01.24. | 22:08

Trener Monaka izneo utiske posle pobede nad Partizanom

Košarkaši Monaka savladali su Partizan Mozzart Bet u 24. kolu Evrolige sa ubedljivih 85:70 u svojoj dvorani i tako potvrdili da se nalaze u sjajnoj formi, pošto su trećom vezanom pobedom popravili bilans na 14-10 i nastavili da se penju na tabeli.

Saša Obradović je bio zadovoljan izdanjem svojih pulena, a stekao je utisak da se igralo da je meč na ispadanje.

Izabrane vesti

"Sjajna utakmica, posebno defanzivno sa naše strane. Iako je Panter postigao veliki broj poena, neke teške šuteve, odradili smo odličan posao kao tim. Znali smo da Partizan nikada neće odustati, ali napredujemo iz meča u meč i očigledno je da idemo na viši nivou. Sjajna, čvrsta, prava plej-of utakmica u kojoj su svi mogli da uživaju", rekao je trener Monaka na konferenciji za medije.

Da li je poraz u produžetku protiv crno-belih u Beogradu dodatno motivisao njegove igrače?

"Ima mnogo razlike u odnosu na prvu utakmicu. Posle nje smo bili frustrirani zbog načina na koji smo izgubili, ali naučili smo lekciju i dobili dodatan motiv. Čak i zbog prethodne utakmice koju smo igrali ovde, iako nam nije mnogo značila jer smo imali obezbeđeno jedno od prva četiri mesta. Znate da oni nikada ne prestaju da se bore, dobili su mnogo mečeva u poslednjoj četvrtini i znali smo da moramo da igramo 40 minuta. To smo i uradili. Podigli smo ritam u poslednjoj četvrtini. Oni su možda bili umorniji, to smo na kraju i iskoristili".

Prokomentarisao je i činjenicu da su navijači Partizana često bili glasniji od domaćih, iako ih je bilo u značajno manjem broju.

"Ljudi moraju da razumeju, gde god da igramo, igramo protiv šest igrača. Navijači sada moraju da budu najglasniji, da se spremaju za svaki meč. Potrebna nam je pomoć, da imamo prednost domaćeg terena. Svi treba da budu spremni da naprave pritisak na svakom posedu, podrže naš tim i uliju im samopouzdanje kada ide po zlu, ali ne ponekad, moraju da budu to 40 minuta. Čak ni tada nije lako dobiti utakmicu u Evroligi, posebno sada kada će svaka utakmica biti na plej-of nivou".

Istakao je Obradović da je Mam Žete bio jedan od ključnih igrača u trijumfu nad crno-belima.

"Bio je iks faktor, na obe kraja terena, posebno u odbrani u drugoj četvrtini, kada je napravio razliku skokovima, igrom u pik en rolu. Bio je sveprisutan i nije bilo lako doći do poena u reketu. Dobro je na bilo kojoj utakmici imati neke druge igrača, Jakuba Uatara je postigao veliku trojku, Džordan Lojd nije ni trenirao pred meč, bio je bolestan, mučio se, ali dao je doprinos u trećoj deonici."

Naravno, Majk Džejms je na kraju bio najbolji sa 19 poena i sedam asistencija za indeks 31. Postigao je i neke ključne poene, a na kraju se izjednačio i sa Nandom De Kolom na drugom mestu večne liste najboljih strelaca elitnog takmičenja.

"Svake nedelje pričamo o Majku Džejmsu, ali sada možemo da pričamo ne samo zato što je stigao Nanda De Koloa, ali i način na koji je vodio tim, kako je povezao redove, pričao sa saigračima i podržavao ih.. Radio je dobar posao i u odbrani".

Da li je ovo posebna sezona za njega?

"Biće posebno ako nešto uradimo kao tim. Srećan sam zbog njega, uvek ću pričati dobro o njemu. Čini i mene boljim trenerom. Pored tih nagrada koje dobija kao igrač, najspektakularniji je igrač za gledanje, ali nikada nije igrao zrelije, nije bio više uključen. Zadovoljstvo je raditi sa takvim tipom".

Šta se to promenilo kod Džejmsa ove sezone?

"Mogu da dam 10 odgovora, ali on je drugačiji, to se vidi. Drugačiji kao saigrač. Važno je što je takav".

Istakao je Obradović i koliko je za njegov tim bitan bivši košarška Crvene zvezde Džordan Lojd, koji je zbog povreda propustio veliki broj mečeva ove sezone.

"Džordan nam daje stabilnost. Nebitno da li je malo povređen, da li je bolestan, uvek donosi dobre odluke na terenu. Kada uđe u još bolju formu, biće još veća pretnja za protivnike. sama prisutnost njegova na terenu ili u svlačionici daje novu energiju i sigurnost ekipi. Ako pogledamo, sve utakmice koje smo izgubili, izgubili smo bez njega ili je bio u nešto lošijoj formi. On je igrač koji pravi razliku, zbog njega drugi igrači igraju, kao Okobo, jer on mora da ima pažnju čitave odbrane. Isto kao Majk, može i on da te unakazi na jednoj utakmici. Dobra hemija i balans između igrača koji su kreatori i oni koji pomažu na razne načine. Ova ekipa ne bi mogla da funkcioniše bez Džona Brauna, našli smo i Žetea, u Motijeunasu imamo balans, Dijalo ima fenomenalnu sezonu, uvek je na najboljim igračima i daje doprinos u napadu, može da čuva nekoliko pozicija i to nas kao tim čini boljim. Na početku sezone smo imali i neke nove igrače, bilo je potrebno naći neku hemiju, ali sada, ako budemo zdravi, očekujem da još bolje igramo", zaključio je Saša Obradović.


tagovi

Saša ObradovićKK MonakoKK PartizanPartizan Mozzart BetMajk DžejmsMuamadu ŽeteDžordan Lojd

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara