Huan Karlos Navaro (levo) i Dante Egzum (u sredini) (Screenshot. twitter.com/fcbbasket)
Huan Karlos Navaro (levo) i Dante Egzum (u sredini) (Screenshot. twitter.com/fcbbasket)

Egzum debituje u Klasiku, Navaro pun hvale: Svestran igrač, može da igra kao bek, u odbrani da čuva krila

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.12.21. | 20:47

"Nadam se da će uraditi dobar posao i da će ostati", izjavio je generalni menadžer Barselone Huan Karlos Navaro

Barselona je zbog povreda nekolicine prvotimaca bila primorana da pronađe makar privremeno rešenje na tržištu, te je hitro reagovala i u svoje redove dovela reprezentativca Australije Dantea Egzuma. Bivši igrač Jute Džez je danas odradio prvi trening sa ekipom, a kako je generalni menadžer katalonskog kluba Huan Karlos Navaro otkrio, debitovaće već u petak u Klasiku protiv madridskog Reala (21.00).

Petak, 21.00: (1,80) Barselona (14,5) Real Madrid (2,15)

Izabrane vesti

Istakao je Navaro da je Barsi zbog povreda Aleksa Abrinesa, Korija Higinsa i Nika Kalatesa bio potreban igrač poput Egzuma.

"Imamo veoma gust raspored, puno utakmica, ali iako mladi igrači mogu da pomognu i to će nastaviti da rade, bio nam je potreban talentovan igrač poput Dante Egzuma, sa NBA i internacionalnim iskustvom", rekao je Navaro.

O australijskom reprezentativcu, koji je proteklih sedam godina proveo u NBA (Juta, Hjuston i Klivlend) govorio je samo biranim rečima.

"Veoma je svestran igrač, može da igra kao bek, plejmejker, a čak i da brani protivnička krila. Siguran sam, iako je još rano, da će nam pomoći jer nam je raspored do Kupa kralja prilično komplikovan".

Egzum ima bogatu istoriju povreda. Zbog toga nije uspeo da se izbori za ozbiljniji status u najjačoj ligi sveta. Zato je od Barse dobio tromesečni ugovor, pa će vremenom biti odlučeno da li zaslužuje veću šansu.

"Moramo da vidimo kako će se adaptirati, da procenimo kako se oporavio od povrede i videćemo kako će se situacija odvijati. Ključ je da pomogne što je pre moguće. Pametan je igrač i razgovaraćemo. Nadam se da će uraditi dobar posao i ostati", rekao je Navaro i potvrdio da se Egzumov debi očekuje već u petak protiv Reala.

U prvom intervjuu za klupski sajt Egzum je istakao da je veoma uzbuđen zbog novog izazova.

"Mislim da je ovo sjajna prilika za mene. Puno toga sam čuo o španskoj košarci. Jedva čekam da izađem na teren i zaigram.", izjavio je Egzum.

Jedva čeka da zaigra pred navijačima.

"Očekujem da navijači polude. To je jedna od stvari zbog kojih sam uzbuđen, da osetim atmosferu u dvorani. Takođe, uzbuđen sam i što ću igrati evropsku košarku, upoznati neki novi stil i jedva čekam da vidim kako ću se prilagoditi".

Dobro je upoznat sa prvom zvezdom katalonskog kluba - Nikolom Mirotićem.

"Sjajan je igrač, neverovatan šuter. Imati takvog igrača na terenu, sa iskustvom koje ima, igrao je u NBA, pa se vratio ovde i mislim da će biti interesantno i dobro za mene da igram uz njega".

Na njegovu odluku da potpiše za Blaugranu uticao je i saigrač iz reprezentacije, svojevremeno i Jute, Džo Ingls, koji je tri godine proveo u Barseloni.

"Jedna od prvih osoba kojoj sam se obratio je Džo Ingls, želeo sam da vidim šta ima da kaže o Barseloni. Imao je samo reči hvale. To me je ubedilo da shvatim da je ovo dobra prilika za mene".

Šta možemo da očekujemo od njega na evrosecni?

"Moram da igram sa puno energije na svakoj utakmici. Visok sam za beka, volim da igram odbranu, igram u tranziciji i budem agresivan na lopti".


tagovi

Dante EgzumKK BarselonaHuan Karlos Navaro

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara