Nemanja Nedović i Kevin Panter (©Starsport)
Nemanja Nedović i Kevin Panter (©Starsport)

Evroliga deli packe Zvezdi i Partizanu: Incidenti iz finala ABA lige odmažu večitima

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 12:14

Pauliju Motijejunas još jednom o šansama beogradskih klubova da naredne sezone igraju u najkvalitetnijem evropskom takmičenju

Nekada je važilo: osvojiš ABA ligu i – igraćeš Evroligu. Situacija se promenila za klubove iz regiona, nepovoljna klima najviše utiče na večite rivale. Moraće Crvena zvezda i Partizan Mozzart Bet da plate po 750.000 evra kako bi naredne sezone igrali u elitnom klupskom takmičenju. Crveno-beli će kao šampioni imati prioritet, crno-belima su konkurencija Valensija, Virtus i berlinska Alba. Ali, nedavni događaji im odmažu.

Dobili su večiti rivali packe iz Evrolige zbog incidenata tokom finalne serije ABA lige. Najkrupniji je bio van terena, kada je u hodnicima Arene došlo do sukoba Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića. Ako žele da budu deo elite, takve i slične situacije ne bi smele da se događaju. Jer, to poništava sve dobro što su uradili na polju promocije košarke.

Izabrane vesti

Paulijus Motijejunas je pre dva dana prvi put govorio o tome da Crvena zvezda osvajanjem titule u ABA ligi nije siguran učesnik Evrolige, a sada se generalni direktor takmičenja ponovo oglasio.

“Srpsko tržište je neverovatno i veoma važno za Evroligu”, ponovio je Paulijus Motijejunas za Eurohoops reči Dejana Bodiroge i nastavio:

“Ali, niko ne želi da vidi ono što smo videli u nedavnom finalu ABA lige, to nikome ništa dobro ne donosi. Ukupan utisak oko dva srpska kluba je pozitivan, međutim, ovaj incident između dva evroligaška tima u domaćem (regionalnom prim. aut) takmičenju im ne pomaže”.

I Paulijus Motijejunas je, piše Eurohoops, priznao da Crvena zvezda i Partizan Mozzart Bet pripadaju Evroligi. Ali, po statutu šampion ABA lige ne dobija direktno mesto u takmičenju, već samo prioritet da se u njemu nađe naredne godine.

Nešto slično rekao je i Dejan Bodiroga.

“Nemaju specijalnu pozivnicu, ali imaju prioritet da je dobiju”.

U principu, za nijansu zamršenija izlaganja od onih Gorana Grbovića, koji je poručio da će večiti iduće sezone 99 odsto igrati u Evroligi. Ali, i da bi one tamo sezone situacija mogla da bude potpuno drugačija.


tagovi

EvroligaABA ligaKK Crvena zvezdaKK Partizan

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara