(Shutterstock)
(Shutterstock)

Evroliga nastavila da kažnjava klubove, Makabi tražio da se zamrznu sankcije

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.11.21. | 13:04

Klub iz Tel Aviva popio kaznu od 2.000, a Panatinaikos od 10.000 evra

Vlasnici Evrolige su u utorak rekli svoje. Sa šest glasova "za" i pet "protiv" klubovi su odlučili da Đordiju Bertomeu 30. jun 2022. godine bude poslednji radni dan na mestuiozvršnog direktora.

Nešto kasnije, Makabi i njegov suvlasnik Dejvid Federman sugerisali su Upravom odboru ECA da ne bi trebalo da se zamrznu disciplinske mere protiv pojedinaca i grupa koji su napravili prestupe u skorijoj prošlosti, plašeći se da bi to moglo da bude odmazda odlazećeg rukovodstva lige. Konačnu odluku o tome doneće Generalna skupština ECA.

Izabrane vesti

Međutim, bez obzira na takav stav, Evroliga, odnosno njena Disciplinska komisija nastavio je da obavlja posao. Izrekla je nove novčane kazne za Panatinaikos i Makabi. Klub iz Atine sankcionisan je 10.000 evra zbog toga što su njegovi navijači palili baklje u areni tokom meča protiv Anadolu Efesa (95:69). I gigant iz Tel Aviva je kažnjen zbog ponašanja navijača, odnosno trebalo bi da plati 2.000 evra jer su na utakmici sa Barselonom (85:68) u teren ubacivani predmeti.

Dva kluba su u ovoj sezoni već jednom kažnjena zbog istih prekršaja, ali u 2. kolu, Makabi sa 1.500 evra (duel sa Zvezdom), a Panatinaikos sa 5.000 evra (meč sa Fenerbahčom).

Pre izvesnog vremena pokrenut je postupak protiv vlasnika PAO Dimitrisa Janakopulosa zbog objava na društvenim mrežama, a pre svega pretnjama Bertomeuu da će da ga "strpa u zatvor", kao i protiv portparola atinskog velikana, takođe zbog kritikovanja Evrolige na društvenim mrežaama. Ali, još nije objavljen epilog.


tagovi

EvroligaĐordi BertomeuDisciplinski sudija Evrolige

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara