Filip Petrušev (©Star Sport)
Filip Petrušev (©Star Sport)

Filip Petrušev: Bilo je provokacija, naši igrači to ne rade, pokazali smo ko smo i šta smo

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.06.23. | 22:24

“Posteri su mi omiljeni, trojke i zakucavanja baš volim, jer dižu publiku i oni nam daju vetar u leđa“, kaže centar Crvene zvezde

Crvena zvezda je dobila četvrti meč rezultatom 68:56 i izborila se za majstoricu u finalu Jadranske lige.

Podvig crveno-belih posle dva trijumfa zaostatka donosi neizvesnost pred majstoricu u četvrtak (TV Arenasport, 20.00), a jedan od heroja ponovo je bio Filip Petrušev.

Izabrane vesti

Dok je srpski reprezentativac razgovarao sa novinarima u hodniku prolazilo je nekoliko igrača večitog rivala i začulo se simuliranje zvuka policijske sirene, na šta su ga novinari pitali kako komentariše provokacije?

“Bilo je i u trećoj... Naši igrači...niko to ne radi, pokazali smo ko smo i šta smo“, rekao je Petrušev.

O utakmici...

“Opet naša bolja igra što se tiče energije i agresivnosti, to nam je falilo u prve dve utakmice. Na kraju nas je malo stigao umor, umorni smo dosta. Uspeli smo da jako bitnim šutevima Kampaca i Lazarevića da stignemo do važnih poena i da na kraju pobedimo“.

Koliko znače skanidranja publike na kraju meča?

“Jako puno, pogotovo nakon prve dve utakmice gde nismo to bili mi. Dali su nam vetar u leđa da ponovo zaigramo i ovo smo mi, kada igramo ovako kao što je to bio slučaj u prvom poluvremenu i trećoj četvrtini. Imamo dobru odbranu i iz toga slede laki poeni iz kontre, to je naša igra“.

Fizički umor postoji, hoće li biti energije za majstoricu?

“Ma, naravno. Ne fali nam motivacije, bićemo dobri, daćemo sve od sebe“.

Bilo je ponovo nesportskih scena, ubacivanja predmeta na teren. Vrela atmosfera se očekuje i u četvrtak.

“Prošla utakmica je bilo svega i svačega. Danas je bilo mnogo bolje, na kraju je uletelo nešto, ali većina navijača je to htela da smiri. Ne znamo ko je to bacio na teren, ali svakako tim stvarima nema mesta na utakmicama. Ovo danas je primer kako treba da bude, isključujem to na kraju...“

Bilo je čarki sa Zekom Ledejom?

“Danas ne, danas je bilo sve okej. U prošloj utakmici se desilo to što se desilo“.

Trojke ili “postere“, šta više voliš?

“Jedno i drugo... Posteri su mi omiljeni, trojke i zakucavanja baš volim, jer dižu publiku i oni nam daju vetar u leđa“.

Da li je psihološka prednost na strani Crvene zvezde?

“Peta utakmica, jedna utakmica i svašta može da se desi. Iskreno sam mislio da će biti brejkova u ovoj seriji, Sada se još jednom pokazalo šta u domaćem prvenstvu znači prednost domaćeg terena. Možda smo mi u blagoj psihološkoj prednosti, ali oni igraju na svom terenu i svašta može da se desi. Ako budemo igrali kao u ove dve utakmice, svašta može da bude“.

Šta će biti važno u petoj utakmici?

“Odlučiće detalji. Bitna je energija, motivacija... Znamo se dobro, znamo svi sve, pravili smo neke taktičke korekcije u poslednje dve utakmice, zato i igramo bolje“.

Luka Vildoza se vratio i dao posebnu energiju.

“Mnogo nam znači, to se videlo u ove dve utakmice. Kada imate takva dva igrača, njega i Kampaco, koji mogu da igraju zajedno i rade velike stvari, to nam mnogo znači“.

Peti meč igra se u četvrtak od 20 časova, a domaćin je Partizan Mozzart Bet.


tagovi

KK Crvena zvezdaABA ligaFinale Jadranske ligeFilip Petrušev

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara