Brajs Džouns (ABA liga)
Brajs Džouns (ABA liga)

FMP gori! Peta pobeda u nizu, Nerandžić i Džouns sredili Zadar

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.10.21. | 13:46

Sjajni rezultati ekipe koju sa klupe predvodi Nenad Stefanović

FMP je svakako jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone. Ekipa kojoj se pred start lige predviđala donja polovina tabele sada redom pobeđuje. Vezao je tim Nenada Stefanovića čak četiri trijumfa, tako da su mnogi očekivali da će Panteri nastaviti u istom stilu protiv Zadra kod kuće. I upisana je i peti u nizu - 83:76.

Vrhunski niz srpskog kluba i rezultat za aplauz.

Izabrane vesti

Najefikasniji u ovoj važnoj pobedi za FMP bili su Nenad Nerandžić sa 23 i Brajs Džouns sa 16 datih poena, uz šest asistencija. Danilo Tasić dodao je 11 poena. Kod gostiju je Bursać dao 14 protiv bivšeg kluba, Marčinković je dodao 12, a Karter 11.

Zanimljivo je da su na poluvremenu trojica od četvorice najkorisnijih igrača na utakmici dolazili iz redova FMP-a, a da je i pored toga Zadar vodio sa tri razlike. To samo govori koliko je igrača gostujućeg tima imalo udela u igri i rezultatu svog kluba. Najviše se istakao Marčinković, ali su i Bursać i Mavra pratili i davali kontratežu Džounsu i Nerandžiću.

FMP je više dolazio do poena igrom ispod koša, dok je Zadar gađao u prvih 20 minuta 7/16 za tri poena i takvim šutem se održavao u igri, pa čak i prednosti. Igralo se prilično efikasno i napadački raspoloženo sa obe strane.

U nastavku je FMP počeo još jače da igra, Brajs Džouns davao je ton i sliku igri svog tima, Izundu se nadovezao brutalnim zakucavanjem iz alej-upa, dok je i Nevels počeo da doprinosi pa su se Panteri odvojili na 10 poena prednosti posle daleke trojke Nerandžića.

Ipak, Panteri nisu uspeli da održe tu prednost, dopustili su Zadru da se vrati u meč pa je bilo jasno da će do kraja meča to biti neizvesna završnica.

Ali, kada je FMP otišao na sedam razlike minut i par sekundi pre kraja, jasno je bilo da će FMP upisati petu uzastopnu pobedu.

Sada je na skoru 5-1.

Odličan start sezone FMP-a!

ABA LIGA – 6. kolo

Subota:

Igokea - Cedevita Olimpija 83:101

/Jošilo 16 - Edžim 22/

Borac Čačak - Partizan 68:86

/Lešić 14 - Ledej 14/

Krka - Studentski Centar 87:70

/Stipčević 22 - Vinjales 17/

Nedelja:

FMP – Zadar 83:76

/Nerandžić 23 - Bursać 14/

17.00: Budućnost – Mornar

19.00: Split – Cibona

Ponedeljak:

18.00: Crvena zvezda – Mega Mozzart

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Brajs DžonsFMP Železnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara