Ekipa Partizan Mozzart Beta (© Star Sport)
Ekipa Partizan Mozzart Beta (© Star Sport)

Gde god da igra, Partizan sve redom kida

Vreme čitanja: 4min | pet. 17.03.23. | 09:06

Partizan Mozzart Bet sa pet pobeda na prethodnih šest gostovanja preokrenuo čitavu sezonu

Gostovanja za Partizan Mozzart Bet su doskora bila bauk, sada su rutinske utakmce koje se rešavaju u korist tima iz Humske. Svedoci smo neverovatnog preokreta u sezoni ekipe Željka Obradovića koja je važila za ekipa koja nikako nije u stanju da pobedi van Beograda, čak smo i pisali 20. januara koliko crno-beli igraju loše na strani jer su dan pre toga izgubili od Valensije u Španiji u vrlo bitnom meču. Konstatovano je tada da su na 10 gostujućih mečeva upisane samo dve pobede (Panatinaikos, Fenerbahče), a od tog momenta... gde god da igra, Partizan sve redom kida.

Baš onako kako kaže navijačka pesma Grobara koja odzvanja dvoranama Evrolige. Na svojim terenima su redom padali Crvena zvezda, Žalgiris, Bajern, Virtus, serija se na kratko prekida u Milanu, ali na pobedničke staze se crno-beli vraćaju u Istanbulu.

Izabrane vesti

To znači da na prethodnih šest gostovanja Partizan ima čak pet pobeda što je izgledalo potpuno nezamislivo pre samo dva meseca kada je posle poraza u Valensiji izgledalo da je skoro pa nemoguće da se crno-beli domognu plej-ofa zbog loših izdanja van Beograda.

"Želimo da pokažemo da na gostujućem terenu možemo da odigramo dobro kao kod kuće" rekao je bio Željko Obradović pred Valensiju.

Tada nije tim pokazao to, ali kao da je trofejni stručnjak predosetio da sledi promena i na tom frontu. Već od narednog kola Partizan Mozzart Bet se budi.

Sve počinje u 21. kolu i to na najtežem mogućem terenu - Pioniru. Crno-beli su se vratili u svoj nekadašnji dom gde je sada Crvena zvezda jedini domaćin. U vatrenoj atmosferi je ekipa Partizana uspela da izvuče zlata vrednu pobedu (79:78) protiv večitog rivala i tu se pokazalo da se čitava sezona menja.

Trećeg februara se Partizan potom našao u Kaunasu gde su ove sezone padali i Real Madrid i Barselona, ali i Crvena zvezda. Partizan je međutim odigrao sjajno, posebno u četvrtoj četvrtini kada nisu ostavili ni promil šanse domaćinu da dođe do pobede (88:74). Već naredne nedelje isto se dešava u Minhenu. Ekipa Andree Trinkijerija nije u stanju da zaustavi nalet crno-belih (82:71).

Dolazimo do duplog programa koji je samo donekle omeo klub iz Humske. Prvo gostovanje u Bolonju, još jedna pobeda. Virtus (88:79) nije imao odgovor na igru Partizana, ali zato jeste rastrčani Armani (76:62). U Milanu se nakratko prekida serija sjajnih utakmica pošto je Olimpija potvrdila da se nalazi u izvanrednoj formi.

Ipak, ispostaviće se da su porazi u ovom momentu retkost za tim Željka Obradovića koji je došao u Istanbul na noge dvostrukom šampionu Evrope samouveren da može da pobedi i baš je to uradio iako je u prvoj deonici bio u zaostatku 17 poena. Viđen je još jedan preokret.

"Pokazali smo karakter. To sve počinje od trenera i prenosi se na igrače. Nastavljamo da se borimo. Znali smo da neće biti lako, želeli smo da se borimo i to je to. Bitno je da ostanete staloženi. Radite šta znate, ostanete smireni i igrate posed po posed. Trudili smo se da odigramo dobro u odbrani, išli korak u korak i to je to", rekao je Kevin Panter posle meča.

Došli smo do toga da je od najgore gostujuće ekipe Partizan sada došao do statusa najubojitijeg gosta. Ako se pogleda period od 21. do 29. kola, niko u Evroligi nema više gostujućih pobeda od crno-belih. Naravno nisu svi timovi imali isti broj mečeva van svog parketa, ali uprkos tome, za pohvalu je pet gostujućih trijumfa. Iza crno-belih je i moćni Olimpijakos koji ima četiri pobede u ovom periodu kada je bio gost.

Baš je Olimpijakos naredni rival crno-belih, ali se taj meč igra u Beogradu, tako da će košarkaška Evropa ponovo svedočiti još jednoj neverovatnoj utakmici u glavnom gradu Srbije. Klub sa Pireja je ove sezone najviše pokazao. Imaju čak 21 pobedu do sada u elitnom takmičenju i sa pravom zauzimaju prvo mesto na tabeli.

Do kraja ligaškog dela sezone, Partizan igra posle Olimpijakosa protiv Barselone i Real Madrida u Beogradu, potom se putuje za Monako, a u poslednjem kolu stiže Panatinaikos.

Sve je u rukama izabranika Željka Obradovića, plej-of je na vidiku.

BROJ POBEDA NA GOSTOVANJIMA OD 21. KOLA EVROLIGE

Partizan Mozzart Bet 5

Olimpijakos 4

Real Madrid 2

Efes 2

Makabi 2

Monako 2

Valensija 2 Virtus 2

 Alba 1

Baskonija 1

Crvena Zvezda 1

Armani 1

Barselona 1

Fenerbahče 1

Panatinaikos 1

Žalgiris 1

Asvel 0

Bajern 0



tagovi

KK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara