(©Eurocup)
(©Eurocup)

Gos i Kalnietis izbušili Uniks, Lokomotiva izborila majstoricu

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 18:54

Bivši igrač Partizana odigrao je praktično bez greške

Vratila je Lokomotiva Uniksu milo za drago. Na šutersku rapsodiju Uniksa i ispuštanje 11 poena prednosti odgovorila je u Kubanju briljantnom igrom i uvela dvoboj u majstoricu. Pokazala je Lokomotiva mračnu stranu u Kazanju, a zatim izvršila neverovatnu transformaciju. Plesala je četa Evgenija Pašutina po taktovima Najdžela Vilijamsa Gosa i Mantasa Kalnietisa i rutinski poravnala rezultat u četvrtfinalnoj seriji Evrokupa – 86:74

Kada su Vilijams Gos i Kalnietis u prepoznatljivom elementu, kompletan tim Lokomotive leti po terenu. Skoro pa besprekorne partije pružili su Amerikanac i Litvanac u drugoj utakmici serije. Danas je Lokomotiva imala dva dirigenta i obojica su podjednako dobro komandovala.

Izabrane vesti

Bivši košarkaš Partizana ubacio je 25 poena (trojke 4/4), podelio je četiri asistencije i imao isto toliko ukradenih lopti uz dva skoka. Mantas Kalnietis je stigao da dabl-dabla. Litvanac je dao 23 poena i zabeležio 10 ključnih dodavanja.

Išlo je sve kao po loju za domaćina. Mudra rešenja birali su igrači Lokomotive od samoga starta, nisu nepotrebno srljali, a naruku im je išlo i to što Uniks nije bio u stanju da ponovi nestvarnu šutersku partiju iz prvog susreta. Ubacio je Uniks u prvom duelu četvrtfinala nestvarnih 19 trojki i stao nadomak svog rekorda. Šuterska rapsodija vratila je tada Uniks u život, večeras se kolo sreće okrenulo. Nikako nije izabranike Dimitrisa Priftisa služila dalekometna paljba, sa izuzetkom Džamara Smita.

Imala je Lokomotiva čak i 21 poen prednosti tokom trećeg kvartala, ali je Džamar Smit uspeo da svuče razliku u odlučujućoj deonici. Pogađao je najbolji trojkaš Evrokupa i sa znaka drugog po važnosti takmičenja u Evropi, pokušavao je da igra sam protiv svih i dobro mu je išlo. Ali, je sa druge strane gotovo posle svake njegove trojke usledio odgovor Najdžela Vilijamsa Gosa i Mantasa Kalnietisa.

Nije se Lokomotiva proslavila velikim brojem pogođenih trojki, pažljivo su domaći igrači birali trenutke i situacije iz kojih će uputiti dalekometne hice i kao po pravili su ih pogađali posle trojki gostiju. Trojka na trojku. Frustrirajuće za Uniks. Kako pomisle da su u igri, tako stigne bolno otrežnjenje.

Kod Lokomotive je uz Vilijams Gosa i Kalnietisa do dvocifrenog učinka stigao i Mindaugas Kuzminskas, koji je meč završio sa 15 poena. Džamar Smit je bio najistaknutiji pojedinac u Uniksu. Ubacio je 20 poena (trojke 4/4), ali nije imao adekvatnu podršku saigrača.

Treća odlučujuća utakmica igra se 31. marta u Kazanju.

EVROKUP, TOP 8 (DRUGI MEČ)

Četvrtak

Lokomotiva - Uniks 86:74

/Gos 25 - Smit 20/


tagovi

KK Lokomotiva KubanjUNIKS KazanjEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara