Vil Klajburn (Shutterstock)
Vil Klajburn (Shutterstock)

Hilijardova vrhunska partija protiv bivšeg kluba, Klajburn ipak zakucao pobedu u Moskvi

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 20:10

CSKA posle velike borbe uspeo da upiše trijumf nad Bajernom

Sjajan meč u Moskvi i na kraju pobeda domaćina. Igra CSKA jednu od najslabijih sezona u poslednjih nekoliko godina, mučile su četu Dimitrisa Itudisa i povrede, ali je jasno da u glavnom gradu Rusije stanuje jedan od najboljih evropskih timova. Iako možda ni večeras nije bio na nivou na koji nas je navikao, uspeo je zahvaljujući sjajnom kvalitetu pojedinaca da napravi razliku i upiše pobedu. Minhenski Bajern je očekivano pružio sjajan otpor, veoma motivisan bio je i bivši igrač Armejaca Darun Hilijard, ali to na kraju nije bilo dovoljno, jer je Vil Klajburn u poslednjim trenucima preuzeo odgovorost i nije mogao da promaši - 77:74.

U poslednja dva minuta takmaci su ušli potpuno izjednačeni, Bajern je poveo 69:67, zatim CSKA preokrenuo na 70:69 trojkom Vila Klajburna, pa je onda došlo do izjednačenja posle nove Klajburnove trojke. Usledila je rezultatska klackalica do poslednjih sekundi. Bajern je imao napad za pobedu, ali se CSKA odbranio, u par sekundi doturio loptu do sjajnog Amerikanca, koji je efektnim zakucavanjem u kontri stavio tačku.

Izabrane vesti

Upravo je junak Klajburn bio i najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 17 poena, dok su po 12 dodali Toko Šengelija, Aleksej Šved i Johanes Fojtman. Dvocifren je sa 10 bio i Danijel Heket. Blistao je Hilijard u redovima ekipe Andree Trinkijerija. Amerikanac koji je do minulog leta igrao za CSKA susret je u dobro poznatoj dvorani okončao sa 28 poena i pet skokova, kao i tri ukradene lopte i dve blokade (indeks 30). Problem je ipak bio što ga je ispratio samo Dešon Tomas sa 17. Vladimir Lučić je upisao šest poena i pet skokova, dok je Ognjen Jaramaz postigao 4, uz dve uhvaćene lopte. Bivši igrač Crvene zvezde i Partizana Kori Volden dodao je tri.

CSKA se dosta mučio u prvom poluvremenu sa šutem za dva poena, dok je Bajern trojkama pravio velike probleme Armejcima u čemu su prednjačili Darun Hilijard i Dešon Tomas. Hilijard je posle 20 minuta imao 18 poena na kontu, a od toga je gađao 4/5 van linije 6,75.

Bajern je ušao u meč bez straha, ubacio je 24 poena u prvoj deonici i spustio Armejce na samo 32 poena posle dve odigrane deonice.

Sve što su Armejci uprskali uspeli su da isprave u trećoj deonici, pa se u poslednju četvrtinu ušlo rezultatom 56:57. Dakle, u potpunom egalu. Jasno je bilo da meč može da ode na obe strane. Na kraju je Klajburn sa 10 vezanih poena omogućio Moskovljanima da dođu do važne pobede.

EVROLIGA - rezultati

Četvrtak

CSKA - Bajern 77:74

/Klajburn 17 - Hilijard 28/

Fenerbahče - Anadolu Efes U TOKU

20.30: Alba - Makabi

20.30: Baskonija - Real Madrid

20.30: Panatinaikos - Zenit

Petak

19.00: Crvena zvezda - Uniks

20.00: Monako - Asvel

20.30: Olimpija Milano - Olimpijakos

21.00: Barselona - Žalgiris



tagovi

Darun HilijardVil KlajburnKK CSKA MoskvaKK Bajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara