Igor Kokoškov (©MN Press)
Igor Kokoškov (©MN Press)

Igor Kokoškov sve bliže dogovoru sa Dalas Maveriksima

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.07.21. | 10:16

Povratak na onu stranu Bare sve je izvesniji

Iza Igora Kokoškova je vrlo turbulentno leto. Iskusni stručnjak je doživeo neuspeh na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre protiv Italije. Priča se i spekuliše se da Igor Kokoškov neće ostati na kormilu Orlova i da mu se sprema naslednik u liku i delu Svetislava Pešića.

Prošao je Igor Kokoškov kroz sito i rešeto ovoga leta. Doživeo je neuspeh na kvalifikacionom turniru u Beogradu za Olimpijske igre. U hramu košarke Italija je očitala lekciju Srbiji i Igoru Kokoškovu i od tada se spekuliše da iskusni stručnjak neće ostati na kormilu Orlova, kao i da će mu naslednik biti Svetislav Pešić.

Izabrane vesti

Pre nekoliko dana je Sportando plasirao informaciju da bi Igor Kokoškov, aktuelni trener Fenerbahčea, mogao da se vrati u Ameriku i da je nekadašnjem selektoru Slovenije uručen poziv da se priključi Dalas Maveriksima. Mark Stejn sa Njujork Tajmsa potvrdio je da je Igor Kokoškov Dalasov prvi pik za pomoćnika Džejsona Kida, kao i da su Maveriksi blizu postizanja dogovora sa selektorom Srbije.

Kokoškov se usavršio na američkom tlu, i povratak u najjaču košarkašku ligu na svetu bi bio logičan nastavak karijere. Sve je izvesnije da će doći do seobe Igora Kokoškova preko Bare.

Najbolji igrač tima iz Teksasa Luka Dončić zajedno sa srpskim stručnjakom bio je kreator velikog uspeha slovenačke reprezentacije na Prvenstvu Evrope 2017. godine. Slovenci su tada u finalu dobili reprezentaciju Srbije i osvojili prvu medalju od osamostaljenja.

Leta prošle godine Igor Kokoškov je potpisao trogodišnji ugovor sa nekadašnjim šampionom Evrope, turskim Fenerbahčeom. Imao je sezonu uspona i padova, ali nije mogao da se izbori za trofeje u konkurenciji najboljeg evropskog tima u ovom trenutku - Anadolu Efesa.

Kao asistent Igor Kokoškov je radio u Klipersima, Detroitu, Finiks Sansima Klivlendu, Orlandu, Juti i Sakramentu. U jednom periodu je bio i prvi trener Finiksa, ali je smenjen posle serije slabijih rezultata.

Sve je bliži Igor Kokoškov povratku preko u najjaču ligu na svetu.



tagovi

Igor KokoškovDalas MaveriksNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara