Dragan Milosavljević (©Starsport)
Dragan Milosavljević (©Starsport)

INTERVJU - Dragan Milosavljević: Bilo je pitanje da li mogu da igram košarku? Fuenlabrada je verovala u mene

Vreme čitanja: 5min | ned. 06.02.22. | 10:12

Iskusni košarkaški internacionalac pričao je o svim nedaćama koje su ga zadesile i kako je u predgrađu Madrida pronašao idealnu sredinu da dokaže svima da je i dalje igrač koji može da donese prevagu na parketu

Jedan od sinonima za borbeni duh u srpskoj košarci je bez ikakve dileme Dragan Milosavljević. Snažni bek imao je veliki broj pehova tokom karijere, ali uvek je pokazivao da svaki problem može da se prevaziđe. Skoro dve godine je bio van parketa zbog teške povrede kolena, ali posle kratkog boravka u Bursi na početku aktuelne sezone pre nepuna tri meseca vratio se u Španiju. Ne u Unikahu čiji je dres nosio od 2017. do 2021. godine.

Izabrane vesti

"Mogu odmah da kažem da se odlično osećam u novom klubu. Izašli su mi u susret, imali su strpljenja i razumevanja za mene. Svi u klubu su me dočekali kako samo može da se poželi, što meni u ovom trenutku zaista znači mnogo zbog svega onog kroz što sam prošao u prethodnom periodu. Kao neko ko nije igrao dve godine, postavljalo se realno pitanje da li ja uopšte više mogu da igram? U Fuenlabradi su mi dali priliku da pokažem svima da i dalje mogu da igram i da budem na željenom nivou na kojem sam nekada bio i na koji sam iskreno navikao", iskreno počinje Milosavljević za Mozzart Sport.

Na debiju za Fuenlabrade u decembru odmah je bilo jasno da će biti veliko pojačanje. Za 28 minuta protiv Valensije, ubacio je 12 poena i bio jedan od bitnih faktora za pobedu.

"Trener mi je odmah dao šansu, pronašli smo zajednički jezik. To se odrazilo i na parketu. Uz to, stvarno mislim da je i ekipa kvalitetna, da možemo da se borimo sa svima u ligi čiji kvalitet je dobro poznat"

Kada je stigao, Fuanlabrada je bila na samom dnu tabele. Sada je 16. posle poraza od Huventuda koji je slavio sa 104:82, a Srbin je postigao 10 poena.

"Iskreno, kada sam došao, nisam znao šta da (rezultatski) očekujem. Međutim, već posle nekoliko treninga sam otvoreno pitao zašto nemaju više pobeda jer sam odmah video da tim poseduje kvalitet na svim pozicijama. Ispostavilo se da smo posle toga uspeli da vežemo nekoliko trijumfa koji bi mogli da budu ključni za samopouzdanje svih nas kako bismo nastavili da se borimo. Ukoliko se kockice sklope, možemo da napadnemo i plasman u plej-of".

17.00: (2,55) Fuenlabrada (14,5) Baskonija (1,60)

Dobrodošlicu u novi klub trofejnom košarkašu rođenom u Kruševcu među prvima poželeli su srpski internacionalci, Jovan Novak i Dušan Ristić.

"Stvarno su mi pomogli da se osetim kao kod kuće. Jovana sam znao iz Mege i odmah smo se zgotivili. Družimo se u Španiji stalno i van parket. Imamo tu i Slovenca Žigu, pravi smo balkanski klan u predgrađu Madrida. Glavna šala nam je da živimo u Železniku Madrida"

Milosavljević je prošle sezone imao kratku epizodu u ekipi Mega Mozzart. Klub koji mu je dao šansu da zaigra posle teške povrede kolena zadobijene u dresu reprezentacije pred put na Mundobasket 2019. godine.

"Uvek ću da kažem da mi je Mega mnogo pomogla, Vlada Jovanović koji mi je ponovo dao šansu. Moram da napomenem i Marka Sokića, fizioterapeuta Mege, a sada reprezentacije Srbije, koji mi se u potpunosti posvetio, svaki dan smo radili i taj rad se isplatio".

Posle Mege, Gagi, kako ga oslovljavaju ne samo prijatleji, saigrači i treneri, već gotovo svi kojima je košarka u srcu, dobio je poziv Dušana Alimpijevića da pređe u Bursu. Ipak, saradnja u Turskoj nije dugo trajala.

"Jednostavno nismo pronašli zajednički jezik, ne znam šta su oni očekivali od mene? Nisu imali razumevanja, a ja nisam bio u stanju da uhvatim formu. Na kraju smo se razišli bez ružnih reči i to je to".

Dragan Milosavljević (Foto: ©Starsport)Dragan Milosavljević (Foto: ©Starsport)


Povrede su nažalost uvek pratile Dragana tokom bogate karijere. Još se pamti 2014. godina kada je protiv Makabija prvi put povredio koleno. Ali, najsvežiji primer je i najsuroviji kada se 2019. sa suzama oprostio od drugova u nacionalnom dresu koji su bez njega otišli na Svetski kup u Kinu.

"Nažalost i to je sport, nekome se to povrede dese, nekome ne. Mene definitivno nisu zaobišle. Čini mi se da su uvek su dolazile u ključnim momentima, ne kažem da postoji dobar momenat da se povrediš, svaki je težak, ali mene su povrede uvek stizale kada sam bio na prekretnici i to je baš ono što najviše boli".

Postavlja se pitanje kako sve to jedan profesionalni sportista može da prevaziđe i ponovo zaigra na najvišem nivou.

"Mogu samo u svoje ime da pričam, ali verujem da me je održala radna etika koju sam stekao još od malih nogu. Nisam odustajao od svakodnevnog rada, bio sam fokusiran. Uz sve to naučen sam da svaki problem ima rešenje, filozofija kojom se vodim u životu i na kraju se pokazala kao tačna. Uvek sam uspeo da se vratim iz povrede, ne gledam na to kao nešto specijalno, jednostavno to je problem koji je stajao ispred mene, a na meni je bilo da ga rešim. Bio sam strpljiv, nisam padao psihološki i to je bilo to".

Neizostavna tema u razgovoru sa Milosavljevićem je Partizan, tim koji je obeležio njegovu karijeru. U klub iz Humske stigao je 2010. godine iz kragujevačkog Radničkog. Za pet sezona u u crno-belom dresu osvojio je ukupno osam trofeja. Gde god da je posle igrao, uvek je pratio rezultate Partizana. Tako je i danas.

"Kao i svaki navijač bio sam oduševljen kada sam video da se vratio Željko Obradović. U prvi mah nisam mogao da verujem, ali to je veličina Partizana i samog Obradovića. Gledam svaku utakmicu koju mogu, igraju dobru košarku, ali za svaki veliki projekat potrebno je vreme. Nemoguće da se izgraditi nešto za jednu sezonu. Želim im sve najbolje, navijam za njih svim srcem", dodao je Milosavljević.

ACB liga 20. kolo

Subota

Real Betis - Breogan 84:81

Saragosa - Unikaha 93:82

Andora - Huventud 91:72

Nedelja

12:30: (1,03) Barselona (28,0) Obradoiro (12,0)

13.00: (1,55) Tenerife (14,5) Mursija (2,70)

17.00: (2,55) Fuenlabrada (14,5) Baskonija (1,60)

18.30 (1,30) Real Madrid (17,15) Valensija (4,20)

20.00: (2,40) Bilbao (14,5) Mandresa (4,20)

*** Kvote su podložne promenama




tagovi

Dragan MilosavljevićKK PartizanFuenlabradaACB liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara