Dešon Tomas (©MN Press)
Dešon Tomas (©MN Press)

Italijani miruju na tržištu: Dešon Tomas ostaje u Milanu, Virtus odlučio da se ne pojačava

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.01.23. | 17:27

Bliži se rok za promenu sredine igrača koji su nastupali ili nastupaju u Evroligi ove sezone

Pravilo je takvo da igrači mogu da menjaju klubove u Evroligi između 16. i 18. kola. Taj prozor će biti zatvoren devetog januara od 18.00, dan pred početak 18. runde. Brojni timovi su se bacili na posao, neki su i prinudno izašli na tržište kao Žalgiris, a povela se polemika i o potezima italijanskih timova.

Košarkaš Olimpije Milano Dešon Tomas se našao na radaru nekoliko timova, s ozbirom da je pao u drugi plan kod Etorea Mesine, dok se puno pisalo i o potencijalnom angažovanju Virtusa iz Bolonje u potrazi za pojačanjima. Kako tvrdi Aris Barkas sa Eurhoops-a, iskusni Amerikanac ostaje u Mediolanum forumu, dok je izvršni direktor Bjankonera istakao da je roster zatvoren.

Izabrane vesti

Eurohoops je i ranije pisao da za Tomasa postoji interesovanja Asvela i Žalgirisa, a sada ističe da je francuski šampion bio najkonkretniji, ali da Milano ne želi da ga pusti.

Uprkos činjenici da je na 10 nastupa provodio oko 10 minuta na parketu u proseku i beležio svega 3,4 poena, italijanski šampion ceni bivšeg igrača Barselone, Efesa, Panatinaikosa i Makabija i njegov odlazak nije opcija.

Kada je u pitanju Virtus iz Bolonje, evropski mediji su prenosili da bi mogao da angažuje Akilea Polonaru iz Anadolu Efesa, koji je prema rečima predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića bio i opcija srpskog šampiona.

Posle pobede nad Barselonom trener Virtusa Serđo Skariolo je rekao da bi voleo da pojača tima, ali..

"Nadao sam se da ćemo pojačati roster, ali mislim da se to neće desiti", rekao je italijanski stručnjak.

Izvršni direktor Luka Baraldi je povrdio da neće biti promena u Bolonji.

"Neće biti nikakvih poteza. Dobili smo ponude za neke igrače, ali smo ih odbili i nećemo nikoga čak ni potpisati, jer verujemo da imamo roster sposoban da ostvari zacrtane ciljeve", jasan je Baraldi.


tagovi

Olimpija MilanoVirtus BolonjaDešon TomasAkile Polonara

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara