Danilo Galinari (©Reuters)
Danilo Galinari (©Reuters)

Italijani na Olimpijskim igrama u Tokiju jači za Galinarija?

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.07.21. | 01:26

Bek Atlante Hoksa stavio se na raspolaganju nacionalnom timu

Košarkaši Italije posle 17 godina posta izborili su plasman na Olimpijske igre krajem meseca u Tokiju. Iako Azuri nisu igrali u najjačoj postavi očitali su u Beogradu lekciju smušenoj Srbiji, vicešampionu iz Rija pre pet godina.

Selektor Saketi za kvalifikacioni turnir u Beogradu nije mogao da računa na Danila Galinarija, Điđija Datomea i Marka Belinelija. Saigrač Bogdana Bogdanovića, Galinari, završio je tek pre dva dana obaveze s Hoksima, ali je spreman da igra u prestonici Japana na najvećoj sportskoj smotri na svetu.

Izabrane vesti

"Ako mi trener i savez daju šansu bio bih počastvovan da budem deo ovog tima“, rekao je Galinari.

Predsednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petruči rekao je da je odluka koji će košarkaši da predstavljaju Italiju na Olimpijskom igrama na selektoru Saketiju.

Sreda, 03.00: (1,50) Finiks (13,0) Milvoki (2,95)

Posle pobeda nad Srbijom u nedelju uveče u beogradskom Pioniru, selektor Azura nije hteo da direktno da odgovorio na pitanje da li će neko od pomenutog trija da bude deo nacionalne selekcije u Tokiju.

"Moramo da slavimo sa ovom grupom igrača. O tome ćemo da razmišljamo narednih dana. To sada nije dobro pitanje za moj tim“, rekao je Saketi.



tagovi

Danilo Galinarikošarkaška reprezentacija Italijekvalifikacije za Olimpijske igreOlimpijske igreOlimpijske igre 2021Olimpijske igre 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara