Iza kulisa sastanka Evrolige: Ko je kako glasao?

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.06.22. | 14:17

Sedam klubova bilo "za" Partizan, dva uzdržana...

Odmah posle zvanične objave Evrolige da su Partizan i Valensija dobili specijalne pozivnice, probila se vest da su vlasnici najkvalitetnijeg evropskog takmičenja glasali 7:4, što je iniciralo nagađanja ko je bio protiv.

Prema informacijama do kojih je došao Mozzart Sport niko od suvlasnika lige nije podigao ruku direktno protiv ulaska srpskog i španskog kluba. Zapravo, prvo pitanje koja je postavljeno bilo je: ko je za ostanak ruskih klubova u Evroligi, a odmah zatim i ko je saglasan sa spiskom učesnika za narednu takmičarsku godinu (na kojoj su bila imena Partizana i Valensije)?

Izabrane vesti

CSKA i Makabi su odgovorili da su su za ostanak ruskih klubova, sedam klubova (Olimpijakos, Žalgiris, Real, Barselona, Baskonija, Anadolu Efes i Fenerbahče) podiglo je ruku za predloženu listu, dok su milanska Olimpija i Panatinaikos ostali uzdržani.

Samim tim, Evroliga, odnosno njeni vlasnici doneli su odluku da se crno-beli i Valensija vrate sledeće sezone u Evroligu.

Uskoro bi trebalo da bude poznato i ime naslednika Đordija Bertomeua koji je smenjen posle više od dve decenije na čelu takmičenja. Međutim, to se neće desiti danas, pošto izbor novog direktora ipak nije bio na dnevnom redu ovog sastanka.


tagovi

EvroligaKK PartizanKK Valensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara