Jaka Blažič (©MN Press)
Jaka Blažič (©MN Press)

Jaka Blažič ponovo u Evroligi: U Kaunasu izborio vizu za Tokio i oduševio Žalgiris

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 23:45

Litvanski šampion zainteresovan za slovenačkog reprezentativca

Kako prenosi portal BasketNjuz, Žalgiris je zainteresovan za beka Cedevita Olimpije Jaku Blažiča. Slovenac je pod ugovorom sa timom iz Ljubljane, ali će po svemu sudeći ovog leta napustiti domovinu.

Još jedna odlična sezona u dresu Cedevita Olimpije privukla je pažnju brojnih evropskih klubova. Tako je prema saznanjima Mozzart Sporta interesovanje za 31-godišnjeg beka slovenačke reprezentacije pokazala i Lokomotiva Kubanj iz Krasnodara, koja je otvorila i pregovore sa bivšim košarkašem Crvene zvezde, ali se sada u priču uključio i Žalgiris.

Izabrane vesti

Blažič je ostavio sjajan utisak u Evrokupu, gde je bio najbolji strelac i igrač sa najvećim indeksom korisnosti u takmičenju. Beležio je po nastupu 19,13 poena uz prosečan indeks 19,5. Izvrstan je bio i u ABA ligi, gde je u proseku upisivao 17,2 poena, kao i 3,6 asistencija i 4,3 skoka po utakmici.

Nedavno je sa reprezentacijom Slovenije osvojio kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Kaunasu, gde je za 20,7 minuta po nastupu u proseku postizao 9,5 poena (uz impresivnih 50 odsto van linije 6,75).

Iza sebe ima veliko iskustvo u Evroligi, gde je nastupao noseći dres Olimpije, Crvene zvezde, Baskonije i Barselone. Sa crveno-belima je 2015. godine osvojio triplu krunu, ostavio je dubok trag na Malom Kalemegdanu, gde se afirmisao i dokazao da poseduje kvalitet za najviši nivo.

Žalgiris je ovog leta doživeo brojne promene, ekipu su napustili Tomas Vokap (Olimpijakos), Marijus Grigonis (CSKA Moskva), kao i Najdžel Hejs (nada se ugovoru u NBA), Patrisio Garino, iskusni Paulijus Jankunas i Karolis Lukosijunas. Nove ugovore su potpisali Lukas Lekavičijus i Žofri Lovernj, a angažovan je i veliki broj novih igrača. Ekipu Martina Šilera pojačali su Nils Gifaj (Alba), Džoš Nebo (Hapoel Elijat), Mantas Kalnijetis (Lokomotiva Kubanj) i Taljer Kavana (Tenerife), dok su se sa pozajmica vratili Tomas Dimša (Gran Kanarija) i Erikas Venskus (Lijetkabelis).

Bojazan je da bi ekipu mogao da napusti i talentovani Rokas Jokubaitis, kojeg bi Šarunas Jasikevičijus rado video u Barseloni, a neizvesna je i sudbina Stiva Vasturije i Ogastina Rubita.



tagovi

Jaka BlažićCedevita OlimpijaŽalgirisKK Lokomotiva Kubanj

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara