Jaka Blažič (©MN Press)
Jaka Blažič (©MN Press)

Jaka Blažič za Mozzart Sport: Srbija oduševila igrama u Manili, Partizan i Zvezda kvalitetom za vrh Evrolige

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.09.23. | 17:51

“Videlo se da imaju odličnu hemiju u timu. Momci su igrali srcem za svoju zemlju, uživali su na terenu i to se videlo. Uzeli su srebro, a mogli su i do zlata. Ali, to je život“, kaže slovenački košarkaš

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Podgorice)

Vreme odmora posle završenog Mundobasketa za neke je već prošlo. Jaka Blažič se posle samo nekoliko dana od povratka iz Manile priključio treninzima Cedevite Olimpije u koju se vratio samo godinu dana posle odlaska u Tursku gde ga je povreda dugo mučila.

Izabrane vesti

Blažič je u razgovoru za Mozzart Sport sumirao utiske sa tek završenog Mundobasketa, govorio je i o Srbiji, Sloveniji, ABA Superkupu u kojem će Cedevita Olimpija igrati sa Igokeom za polufinale (ponedeljak, 12.00), ali i kvalitetu beogradskih večitih rivala.

“Iz reprezentacije pravo u klub. Tako to ide sada, u ovim danima. Imamo takav ritam, iz reprezentacije moraš odmah u klub, jer sezona kreće praktično za deset dana“, počinje Blažič razgovor za Mozzart Sport i dodaje:

“Nije mi teško ništa, drago mi je što sam se vratio u Ljubljanu posle godinu dana i imam motivaciju za početak nove sezone“.

Kakvi su utisci po završetku Mundobasketa? Srbija je vicešampion, Slovenija sedma...

“Vi ste imali odlično prvenstvo, momci su odradili sjajno svoj posao i na kraju bili drugi. Mi smo uz malo sreće mogli takođe da odemo u polufinale, ali na kraju smo završili kao sedmi“.

Povrede su vas omele u tome da napravite bolji rezultat?

“Mnogo je na nas uticalo to kada nam se povredio Čančar, pre njega i Murić. Igrali smo praktično bez naše dve glavne 'četvorke'. Nemamo mnogo igrača i svako nam je bitan. Na kraju smo igrali dobru košarku, odigrali odličnu utakmicu protiv Australije što nam je garantovalo plasman dalje, na kraju igrali protiv Kanade koja ima izvrsne igrače i nismo mogli više“.

Kakav ti je utisak ostavila Srbija?

“Videlo se da imaju odličnu hemiju u timu. Momci su igrali srcem za svoju zemlju, uživali su na terenu i to se videlo. Uzeli su srebro, a mogli su i do zlata. Ali, to je život“.

Amerikanci su mnoge negativno iznenadili svojim pristupom Mundobasketu.

“Da, ne znaju oni kako se igra ovde, ne prate oni košarku u Evropi. Malo su i drugačija pravila, malo su bili nonšalantni. Na kraju su bili četvrti. Moraju i oni da dolaze sa svojim najboljim igračima, da igraju svom snagom kako bi osvojili zlato“.

Prvu zvaničnu utakmicu po povratku u Ljubljanu igraćeš protiv Igokee u četvrtfinalu ABA Superkupa?

“Novi smo tim, ja i još jedan igrač smo se priključi prošle sedmice, još smo na početku priprema i sezone. Igraćemo najbolje što možemo, ovo će nam poslužiti kao dobar trening pred početak sezone“.

Kakve su ambicije pred novu sezonu?

“Uvek visoke. Znamo ko je favorit u ABA ligi, o tome nećemo da pričamo, Igokea, Budućnost i mi ćemo se boriti za treće i četvrto mesto, što je realno“.

Trener je Simone Pjaniđani, Cedevita Olimpija pokazuje da ima kvalitet?

“Imamo dobre igrače, odličnog trenera. Možemo da napravimo dobar rezultat u ABA ligi i Evrokupu, ali daleko je sve to, još smo na početku. Moramo dobro da treniramo, da idemo utakmicu po utakmicu i da vidimo gde će nas to odvesti“.

Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda ponovo odskaču kvalitetom.

“Siguran sam da su favoriti, još su se pojačali više u odnosu na prošlu sezonu. Imaju timove za vrh Evrolige, ne samo ABA. Tu smo mi, Budućnost i Igokea, videćemo na kraju kako će sve to da izgleda“.

Tolike si godine u ABA ligi, od Branka Lazića i Nemanje Gordića verovatno niko nema duži staž sada...

“Nemanja Gordić, Branko Lazić, pa svi ostali. Oni imaju ogroman staž, daju posebnu draž takmičenju“, završava Blažič razgovor za Mozzart Sport.


tagovi

ABA SuperkupJaka BlažičCedevita Olimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara