Šarunas Jasikevičijus i Najdžel Hejs (Shutterstock)
Šarunas Jasikevičijus i Najdžel Hejs (Shutterstock)

Jasikevičijus rešio da ponovo sarađuje sa Hejsom, ali na drugom kraju Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.08.21. | 14:25

Amerikanac potpisao ugovor sa Barselonom

Najdžel Hejs (25, 203cm) i trener Šarunas Jasikevičijus opet će sarađivati. Naravno ne u Žalgirusu, već u Barseloni koja je objavila da je potpisala jednogodišnji ugovoer sa Amerikancem.

Prvobitna želja Hejsa ovog leta je bila da se posle jedne sezone u Galatasaraju i dve u ltvanskom klubu vrati u SAD. Ali pošto nije dobio nijednu konkretnu ponudu iz NBA, a bez obzira na interesovanje Monaka i Panatinaikosa odlučio je da potpiše ugovor sa katalonskim klubom.

Izabrane vesti

Hejs, diplomac univerziteta Viskonsin je poput mnogih sunarodnika koji su gradili karijere u Evropu, do NBA lige došao zaobilaznim putem. Pošto ga 2017. godine nije niko draftovao, pokušao je da se nametne stručnom štabu Njujorka na trenuing kampu pred početak sezone. Nije uspeo u toj nameri, ali jeste zaradio ugovor sa filijalom Niksa u Razvojnoj ligi.

Kada su mu Lejkersi ponudili desetodnevni ugovor u januaru 2018. godine Hejsu je činio da je stigla i prva ozbiljnija prilika da se pokaže na NBA terenima. Ali on je u tom periodu odigrao tek 11 minuta na dva meča. Nedovoljino da ga Lejkersi zadrže, ali dovoljno da mu Toronto omogući dva desetodnevna probna perida tokom kojih je zavredneo pažnju Sakramenta s kojim je potpisao ugovor do kraja sezone.

U leto 2018. odlučio je da se više ne seli po celoj Americi već da celu sezonu ostane na jednom mestu, zbog čega je preleto Atlantik i potpisao jednodišnji ugovor sa Galatasarajem. Godinu dana kasnije nije odbio prvi poziv Šarunasa Jasikevičijusa i Žalgiris u kome je ostao i po odlasku litvanskog stručnjaka u Barselonu prošlog leta.


tagovi

KK BarselonaNajdžel HejsŠarunas Jasikevičijus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara