Vladimir Jovanović (Foto: Starsport)
Vladimir Jovanović (Foto: Starsport)

Jovanović: Marković zbog stomačnog virusa dobio infuziju, od 16-17 igrača ostali smo na 10

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.11.22. | 15:04

"Analizirali smo, pričali, tražili uzrok poraza od Zadra. Puno je i objektivnih razloga, a i onih koji su isključivo do nas i jedne loše energije kojom smo ušli u meč i to nam se osvetilo. Reakcija na treningu je bila dobra, ali mora da bude dobra na utakmicama", rekao je trener Crvene zvezde pred put u Istanbul

Košarkaši Crvene zvezde su u šestom kolu ABA lige iznenađujuće izgubili od Zadra (96:98). Vremena za odmor i dublju analizu nije bilo, pošto ih već sutra očekuje duel sa Fenerbahčeom u sedmoj rundi Evrolige (18.00).

Trener Vladimir Jovanović je u najavi susreta istakao da ekipa ima određenih kadrovskih problema, ali da to nije bio razlog teškog poraza u prethodnom meču.

Izabrane vesti

"Analizirali smo, pričali, tražili uzrok. Puno je i objektivnih razloga, a i onih koji su isključivo do nas i jedne loše energije kojom smo ušli u meč i to nam se osvetilo. Tu je 10 igrača, stomačni virus smo imali i na toj utakmici, iako nismo zbog toga izgubili. Od 16-17 igrača kao što se priča, ostali smo na 10", rekao je Jovanović dodao da je virus najviše pogodio Stefana Markovića:

"Nije mogao ni protiv Zadra da igra. Dobio je infuzije i nije u stanju ni danas da trenira. Videćemo da li će sutra moći. Nismo još odlučili da li će putovati sa ekipom. Imali su i drugi igrači slične simptome, ali su se našli na terenu".

Crveno-beli u Istanbulu neće imati ni pomoć Ognjena Dobrića i Luke Mitrovića, koji su se priključili reprezentaciji Srbije uoči utakmice sa Velikom Britanijom. S druge strane Zvezdin naredni rival će moći da računa na četiri turska reprezentativca, koji će dan kasnije braniti boje svoje zemlje u susretu sa Belgijom.

"Rekle su mnoge starije kolege šta misle o prozorima. Sa večinom sam saglasan. Izašli smo u susret reprezentaciji, nadam se da će to iskoristiti da ostvari svoje ambicije, jer nam je važna utakmica protiv Velike Britanije. Nismo svi pod istim uslovima, ali šta da se radi".

Zadovoljan je kako je ekipa reagovala posle prvog poraza u regionalnom šampionatu, ali da to mora da pokaže i na terenu.

"Reakcija na treningu je bila dobra, ali mora da bude dobra na utakmicama. I posle Zadra sam rekao da smo na treninzima bili bolji nego na meču. Svestan sam da to ne znači ništa, te stvari moraju da se pokazuju na parketu".

Crveno-bele čeka jedan od najtežih zadataka u elitnom takmičenju. Fenerbahče je predvođen Dimitrisom Itudisom sa klupe ostvario pet pobeda, da bi u minulom kolu pretrpeo prvi poraz od Barselone.

"Moramo energetski da budemo na maksimumu, da budemo pametniji u odbrani i u napadu da uzimamo dobra rešenja. Oni igraju atipično, sa dve pokretljive petice, preuzimaju dosta, teraju protivnike da prave dodatni pas. Sve smo to pripremili, ali moramo i da sprovedemo u delo. Da damo poen više od Fenerbahčea. Bitno je pogađati šuteve. Posebno otvorene, ali i lude, preko ruke. Da se u odbrani bude na najvišem mogućem nivou".

Predstojeće gostovanje je peto za srpskog šampiona od početka sezone u Evroligi.

"Znali smo i pre prvenstva kakav je raspored, iako smo se nadali da neku od gostujućih utakmica možemo da pobedimo, uprkos tome što nismo bili favoriti. Imali smo drugih problema, bili smo bez Nedovića na svim tim utakmicama. Vildoza je došao naknadno, imali smo probleme sa povredama, igrali protiv Panatinaikosa bez tri igrača iz spoljne linije. Sve to je uticalo na našu igru, nismo mogli da pravimo pomake kakve smo očekivali. Tek smo pre nekih sedam dana krenuli pripreme ponovo. Sa jednim timom smo se spremali u Turskoj, sa drugim počeli prvenstvo, a sa trećim igramo ovih par utakmica u Evroligi. Ali duga je sezona, pa ćemo videti".

Navijači uvek imaju najveća očekivanja od Crvene zvezde, a toga je svestan i mladi srpski stručnjak.

"Pritisak je svaki dan. Kao i sad na treningu. Namećemo ga i sami sebi, a svesni smo da armija navijača očekuje da pobedimo svaku utakmicu, nebitno da li je to Zadar ili najbolji tim u Evroligi. Odigrali smo loše, napravili veliki kiks, na nama je da pokažemo da li smo svesni i reagujemo. To se ne odnosi na to da apriori pobedimo, već da se pošibamo, pa da vidimo", zaključio je Vladimir Jovanović.


tagovi

KK Crvena zvezdaVladimir JovanovićStefan Marković

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara