Gabrijel Dek (©Starsport)
Gabrijel Dek (©Starsport)

Kad je novac prioritet: Gabrijel Dek u razvojnoj ligi s ugovorom od 14.500.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.12.21. | 12:52

Argentinac će u narednom periodu igrati za Oklahoma Siti Blu

Ne možemo baš da budemo licimeri, jer toliki novac, budimo iskreni, malo ko bi odbio. Ali verovatno ni Gabrijel Dek nije mogao da predvidi da će Oklahoma dati toliko para kako bi ga odvela u NBA ligi, samo dve nedelje pred početak plej-ofa u protekloj sezoni Evrolige.

Taj plej-of je madridski Real, Dekov bivši klub, izborio u poslednjem kolu regularnog toka sezone pobedom nad Fenerbahčeom u meču u kome je baš Argentinac bio jedan junaka postigavši 19 poena.

Izabrane vesti

Dek je ipak povukao neočekivan potez i Real ostavio na cedilu u trenucima kad se odlučivalo o titulama. Mogli bismo sad da ga osuđujemo, ali s obzirom da je i Kraljevski klub dobio obeštećenje od 1.500.000 evra, a sam Dek neverovatnu platu ne bi bilo pošteno.

Argentinac je naime samo za prvu godinu u Oklahomi, a pod prva godina podrazumevamo manje od 20 utakmica, dobio neverovatnih 3.800.000 dolara!

02.00: (1,65) Oklahoma (13,0) Hjuston (2,50)

Za ceo četvorogodišnji ugovor bi trebalo da dobije čak 14.500.000 dolara s tim da mu Oklahoma nije garantovala da će zaista i ostati u NBA ligi sve to vreme.

Dek je ipak prvu probu prošao, ali se ove sezone zaglavio. Do sada je odigrao samo 23 minuta i sve skupa postigao devet poena. U poslednjoj sezoni u Realu veći mu je bio prosek na odigranih 58 utakmica – 9,7 poena za 23,9 minuta na parketu.

Ali, izabrao je pare. Ne krivimo ga. Nisu male pare. Mada je za 26-godišnjeg košarkaša možda bilo malo rano da karijeru baci u drugi plan?



tagovi

Gabrijel DekOklahoma Siti Tander

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara