Jurij Zdovc (MN press)
Jurij Zdovc (MN press)

Kako biste se vi osećali da ste na mom mestu?

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.03.22. | 16:21

Trener Žalgirisa preko medija saznao da mu je već spremna zamena na kraju sezone

Žalgiris je u nedelju kao gost olako izgubio od Ritasa (87:74). Bez trojice važnih igrača Mantasa Kalnietisa (oporavlja se posle operacije), Lukasa Lekavičijusa (ostao u Kaunasu zbog bolesti) i Edgarasa Ulanovasa koji se povredio u poslednjoj četvrtini, litvanski šampion, posle očajne druge deonice (12:25) nije smogao snage da se vrati u željeni ritam.

Izabrane vesti

"Bili su bolji tim. Očekivali smo tešku utakmicu, rekao sam pre njih da je Ritas sada opušteniji nego u prošlom duelu. Nedostajali su nam igrači, ali i više energije. Na kraju su se i sudije prilagodile energiji i agresivnosti Ritasa koji je izveo više penala. Ali sami smo krivi. Ovo nam je dobra opomena", sumirao je trener Žalgirisa Jurij Zdovc.

Slovenačkog stručnjaka je više od poraza u litvanskom derbiju zabolela informacija koju je saznao preko medija da je njegova karijera u Žalgirisu oročena do kraja tekuće sezone. Na leto će tim preuzeti litvanski selektor Kazis Maksvitis.

"Nadao sam se (da ću da ostanem trener). Teško je sada pričati o tome. Prvi put sam u ovakvoj situaciji. Kako bi ste se vi osećali da ste na mom mestu. Ali šta ćeš?", bio je iskren Zdovc na konferenciji za medije posle meča.

Uspešnom reprezentativcu bivše Jugoslavije i Slovenije Žalgiris je 12. klub u trenerskoj karijeri dugoj 19 godina.

Počeo je 2003. kao asistent u Krki, zatim je bio šef stručnog štaba Splita, Slovana, Iraklisa, sarajevske Bosne, ljubljanske olimpije (u dva navrata), Spartaka iz Sankt Peterburga, Gazijanetpa, AEK, Cedevite i Metropolitena, pre nego što je krajem prošle godine preuzeo Žalgiris. U dva mandata je bio i selektor Slovenije.


tagovi

Jurij Zdovckk Žalgiris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara