Kevin Panter u šutu (Star Sport)
Kevin Panter u šutu (Star Sport)

Kandže su oštre: Panter u Evrokupu šutira dvojke 100%, u sezoni ukupno 70,3%

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.10.21. | 16:24

Da nije bilo slabog dana u Zagrebu protiv Cibone, pomenuti procenat bi u skočio na 83%. Trojke, pak, mogu da budu mnogo bolje, posebno u Evropi

Kada je Željko Obradović sklapao tim za ovu sezonu, kao prvog igrača doveo je Kevina Pantera. Jasno je odmah bilo da iskusni stručnjak želi iskustvo i preciznost na parketu. Panter je poznat kao dobar strelac, radi to na prilično rutinski način i donosi nešto što crno-beli, utisak je, dugo nisu imali.

Može da iskreira za sebe, da izmisli poene, da kazni greške protivnika, a najviše ove sezone pogađa dvojke. Skoro da ih "ne maši". Trojke mogu da budu i bolje, ali "dvojka" mu je na visokih 70,3% gledano ukupno (Evrokup i ABA liga). Kada se gleda samo Evrokup, tu je bio nepogrešiv u prve dve utakmice - 13/13. Impresivno. Posebno imajući u vidu da je u pitanju bek i da je većinu pomenutih šuteva davao sa poludistance, a ne na obruču.

Izabrane vesti

Gotovo da je navikao navijače da ne moraju da brinu kada se namesti na šut sa poludistance.

Kada je Panter na parketu u dvorani se pravi ambijent da će nešto važno da se dogodi kada primi loptu u napadu. Kao u fudbalu kada neki prodoran krilni fudbaler dobije loptu, a ljudi mahinalno ustanu sa stolica i očekuju neki dobar potez. Takav je slučaj sa Panterom.

Ukupno u sezoni gađa 26/37, a procenat mu kvari meč u Zagrebu protiv Cibone gde je gađao 1/7. Kada se to loše veče „skloni sa strane“, dobija se 83% šuta za dva poena na šest utakmica (25/30). Jako, jako dobre brojke i pokazatelj da je Panter dobro naoštrio kandže pred dolazaka u Partizan.

Zato je i dobio onakve ovacije kada je izašao iz igre pri kraju susreta sa Turk Telekomom.

"Velika pobeda pred našim navijačima. Bili smo vrlo fokusirani . Želeli smo da dođemo do pobede za nas, za Beograd, za sve. Velika pobeda, moramo da nastavimo da guramo. Bio sam u problemu sa penalima u prvom poluvremenu, tako da sam odradio svoj posao u nastavku i odigrao na obe strane terena", rekao je Panter posle trijumfa nad Turk Telekomom.

Koliko Panter igra ubojito govori podatak da je u ABA ligi za sada postizao u proseku 12, a u Evrokupu 22,5 poena. U indeksu korisnosti je drugi najbolji pojedinac u prva dva kola Evrokupa sa prosečnim indeksom 22,5. Samo je Džonatan Motli iz Lokomotive bolji sa 23.

Kada se gleda ABA liga, Panter i sa trojkama dobro stoji. Na pet mečeva dao je 9/21 što je sasvim dobrih 42,9%. Ali, u Evrokupu mu nikako ne ide dalekometna paljba. Pogodio je samo dve trojke iz 14 pokušaja (14,3%), tako da je pre svega selekcija šuta nešto na šta će Panter ubuduće obratiti pažnju. Blag izgovor za ovakvu cifru može da mu bude činjenica da je neke ispalio sa velike distance u momentima kada ekipa nije znala šta će u napadu.

Sve u svemu, stiče se utisak da Panter ne maši kada se namesti u šutu za dva poena, a protiv Krke je pokazao da može i trojke da niže toliko dobro da zasmeje i Željka Obradovića.

Kada je Panter zvanično predstavljen kao pojačanje mnogi su pomislili da će crno-beli u svakom momentu na parketu imati nekoga ko može da pogodi šut i izmisli poene i bili su u pravu.

Posebno bi to trebalo da dođe do izražaja protiv snažnijih protivnika od ovih koje su crno-beli imali na meniju na startu sezone.

"Pričao sam sa trenerom Obradovićem, on me je naterao da verujem u njegov plan i viziju. To je ono što svaki igrač voli da čuje, da postoji plan da se osvajaju trofeji. Razmišljamo na isti način, na istoj smo strani zbog toga", rekao je Panter prilikom dolaska u Partizan.

Ako nastavi ovako da rešeta, Parni valjak može da se nada dobrim rezultatima ove sezone.

ŠUT ZA DVA POENA KEVINA PANTERA OVE SEZONE

Evrokup

Hamburg - Partizan (8/8)

Partizan - Turk Telekom (5/5)

ABA liga

Zadar - Partizan (6/8)

Split - Partizan (2/4)

Partizan - Derbi (2/3)

Cibona - Partizan (1/7)

Partizan - Krka (2/2)

Ukupno u sezoni: 26/37 (70,3%)

 



tagovi

Kevin PanterEvrokupŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara