Balša Koprivica (©MN Press)
Balša Koprivica (©MN Press)

Klipersi preuzeli prava na centra Partizan Mozzart Beta Balšu Koprivicu za 2.100.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 10:47

Tim iz Los Anđelesa obavio trejd sa Detroit Pistonsima

Kako je i zvanično potvrđeno, NBA prava na usluge centra Partizan Mozzart Beta, Balše Koprivice, više nisu u vlasništvu Detroit Pistonsa. Klub iz Mičigena je u noći između petka i subote napravio razmenu sa Los Anđeles Klipersima i prava na mladog srpskog košarkaša poslao u Kaliforniju, u zamenu za novac.

Kako je istakao Omir Sankofa iz Detroit Free Press-a, Klipersi su put Detroita za 23-godišnjeg centra poslali sumu od 2.100.000 dolara. Koprivicu su Šarlot Hornetsi izabrali u smiraj Drafta 2021. godine (57. pik), ali ga ubrzo i trejdovali u Detroit. Istog leta stavio je i potpis na saradnju sa Partizanom.

Izabrane vesti

Nije razjašnjeno da li će tim iz Los Anđelesa iskoristiti mogućnost da dovede Koprivicu u svoje redove za predstojeću sezonu, a još nije obelodanjen ni sastav sa kojim će Klipersi učestvovati na Letnjoj ligi.

NBA analitičar Džon Holindžer veruje da je ovaj trejd samo najava velike razmene igrača u kojoj bi Džejms Harden mogao da završi u ekipi Tajrona Lua. Bradonja je iskoristio opciju da produži ugovor sa Filadlefijom, ali samo kako bi novi tim pronašao putem trejda. Odmah su mediji iz SAD kao jednog od favorit za njegov potpis istakli Kliperse, koji su pritom nedavno otpustili Erika Gordona i tako se oslobodili tereta od 100.000.000 dolara na ime poreza na luksuz.

Što se tiče Koprivice, ostaje da se vidi kakva budućnost ga čeka. Ima ugovor sa Partizanom na još jednu sezonu, a u nedavno okončanoj se nije naigrao zbog povreda i zdravstvenih problema. Upisao je tek 12 nastupa u ABA ligi, prosečno provodio oko 11 minuta na parketu i beležio 4,3 poena, 3,3 skoka i 1,1 blokadu. Na evrosceni je odigrao samo šest mečeva, uz zanemarljiv prosek od 1,1 poena i 1,3 uhvaćene lopte.

NBA bi mogao da odvuče još igrača crno-belima ove sezone, pošto Tristan Vukčević vaga da li da se upusti u veliki poduhvat i pokuša da se izbori za mesto u Vašington Vizardsima, koji su ga birali sa 42. mesta na minulom Draftu.

Boston Seltiksi polažu prava na Jama Madara, mada Izraelac neće igrati Letnju ligu za Kelte, što je pokazatelj da će odigrati još jednu sezonu u Humskoj.

Spekuliše se da iz najjače lige sveta postoji i interesovanje za Dantea Egzuma, kao i da je Australijanac na radaru klubova iz Evrolige, a nedavno se pojavila i informacija da bi Partizan Mozzart Bet mogao da ga zameni angažovanjem Kostasa Slukasa iz Olimpijakosa, kojem je navodno poslao i ponudu.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetBalša KoprivicaLos Anđeles KlipersDetroit Pistons

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara