Igor Kokoškov (©MN Press)
Igor Kokoškov (©MN Press)

Kokoškov preuzeo krivicu: Nisam dobro vodio ekipu

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.03.21. | 23:44

"Ne želim da umanjim njihov uspeh, ali pre smo mi ovu takmicu izgubili, nego što su je oni dobili", izjavio je trener Fenerbahčea

Težak poraz doživeo je Fenerbahče na gostovanju u Valensiji (52:66). Bez Marka Gudurića izabranici Igora Kokoškova pružili su najslabije ofanzivno izdanje u Evroligi ove sezone, pogodili samo tri trojke iz 23 pokušaja (17,4 odsto), izgubili 18 lopti. Po završetku susreta selektor reprezentacije Srbije preuzeo je krivicu.

Očigledan je bio problem u napadu, Valensija je odigrala dobru odbranu, ali utisak je da Fenera sa ovakvom igrom ne bi mogao da pobedi ni daleko slabije protivnike od španskog sastava iz Fontete.

Izabrane vesti

"Najpre bih želeo da čestitam Valensiji na pobedi. Ne želim da umanjim njihov uspeh, ali pre da smo mi ovu takmicu izgubili, nego što su je oni dobili. Sami smo sebe pobedili. Bili smo očajni u napadu. Misilm da nisam dobro vodio ekipu u ofanzivi. Svakako nedovoljno dobro da se dobije meč u Evroligi. Odnos od 12 asistencija i 18 izgubljenih lopti najbolje pokazuje našu efikasnost. Nismo dobro ni šutirali. Jasno je da je problem bio napad, kao da smo za njih postizali poene. Lošom kontrolom lopte smo im dozvoljavali lake poene iz tranzicije. Ne smemo toliko da se opteretimo odbranom. Bili smo energični, ali moramo i da igramo. Previše smo brzali. Pobedili smo sami sebe lošom završnicom i izgubljenim loptama", izjavio je Kokoškov.


Najkorisniji igrač Evrolige za februara Nikola Kalinić je nastavio sa odličnim partijama. Upisivao se u sve statističke kolone, pa je meč završio sa sedam poena, pet asistencija, četiri skoka i po dve blokade i ukradene lopte. Po pravilu je bio sjajan u odbrani, potpuno je anulirao igru Fenera iz reketa, u ključnim trenucima je udarao blokade, krao lopte i u džep stavljao protivničke košarkaše.

Zadovoljan je posle trijumfa, ali ističe da je svaki naredni meč za Valensiju kao finale.

"Jasno je da će nam ova pobeda biti dobar osnov za ostatak sezone. Svesni smo da je za nas svaki meč finale. Ostalo nam je još pet utakmica. Možemo da ih dobijemo. Moramo da idemo korak po korak i pokažemo lice koje smo danas pokazali. Puno se borimo. Sjajan smo tim kada odigramo ovako. Govorim to od početka sezone i nastaviću to da pričam. Svako ko nas je gledao ove sezone mogao je da vidi da imamo problema u odbrani, ne u napadu. Mislim da smo sjajan tim kada odigramo kao što smo danas odigrali".

Fenerbahče i Valensiju dele dve pobede i tri mesta na tabeli posle 29 odigranih mečeva. Sastav iz Istanbula je sedmi, ekipa Haumea Ponsarnaua je 10, na pobedu od osmoplasiranog Zenita. Do kraja regularnog dela sezone je očekuju dve utakmice na strani (Himki i Alba), dok u Fontetu u preostalih pet kola stižu Bajern, Olimpijakos i Baskonija. Nije ni četa Igora Kokoškova obezbedila plasman u doigravanje, a ovakva izdanja ne sme da ponovi protiv Žalgirisa, Barselone i madridskog Reala na svom parketu, kao ni na gostovanjima protiv Olimpijakosa i Bajerna.



tagovi

Igor KokoškovNikola Kalinić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara