Nikola Kalinić (©Shutterstock)
Nikola Kalinić (©Shutterstock)

Ne ide bez Gudurića: Fenerovo mučenje protiv Kalinića i družine

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.03.21. | 22:55

Valensija upisala 15. trijumf u sezoni, Igor Kokoškov će što pre pokušati da zaboravi gostovanje u Španiji

Povreda je odvojila Marka Gudurića od terena, pa se u Valensiji videlo koliko srpski reprezentativac nedostaje ekipi Igora Kokoškova. Fener je bio bezidejan u napadu, Nikola Kalinić je odigrao još jedan sjajan meč, pa je četa Haumea Ponsarnaua stigla do jako važne pobede u borbi za plej-of (66:52). Ekipa iz Fontete je upisala 15. recku, ima dva trijumfa manje od večerašjneg rivala i jedan od Zenita, koji sedi na poslednjoj poziciji koja vodi u plej-of.

Gudurićev povratak u Istanbul označio je i veliki uspon Fenera ove sezone. Nizali su pobede Kokoškov i njegovi puleni, pa su posle ne tako obećavajućeg starta uspeli da učvrste svoju poziciju u borbi za doigravanje. Bivši košarkaš Crvene zvezde je po povratku iz NBA (Memfis) povezao igru turske ekipe u napadu, pa se njegov izostanak itekako osetio u Fonteti. Fenerbahče je za 40 minuta pogodio TRI trojke (3/23), nije ni domaćin bio mnogo bolji (4/20), ali je zato u reketu gostiju bila livada, pa su košarkaši Valensije često prodorima rešavali svoje napade (21/35 za dva).

Izabrane vesti

MVP Evrolige za februar Nikola Kalinić je sa druge strane dirigovao odbranom španskog sastava. Ponovo je odigrao maestralan meč, njegov doprinos ekipi se nije oslikao kroz statistiku, ali je protiv bivše ekipe odigrao strašnu odbranu u ključnim trenucima: lupao rampe, krao lopte i u džep stavljao protivnike, što je izrazito otežalo posao Kokoškovu i njegovim izabranicima i pored problema koje su imali u organizaciji napada.


Samo 10 poena postigli su gosti u prvoj deonici. Imali su sreće da ni Valensija nije bila preterano raspoložena pred njihovim košem, pa je na odmor otišla sa osam poena prednosti. Trgli su se košarkaši Fenerbahčea u nastavku, razigrao se i Dajšon Pjer, pa je posle 17 minuta košarke stajao nerešen rezultata na semaforu (28:28). Usledio je novi pad gostiju, pa je Valensija poluvreme zatvorila sa devet vezanih poena.

Mučno je bilo gledati treću deonicu, u kojoj nikome nije polazilo ništa za rukom. Jedinu trojku pogodio je De Kolo i upravo je ona predstavljala razliku u pomenutom periodu. Domaćin je ubacio svega osam poena, od kojih je šest dao iskusni Sem Van Rosom, pa je ekipa Haumea Ponsarnaua na poslednju pauzu otišla sa šest poena prednosti.

Razigrali su se košarkaši Valensije u odlučujućem periodu, pa su povratili dvocifrenu prednost, dok je Fener nastavio da se muči u organizaciji napada. Iz minuta u minut je postajalo sve jasnije da se gosti neće magično vratiti u meč, pa su Narandžasti upisali vrednu pobedu.

Van Rosom je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 17 poena, 12 je dodao Majk Tobi, dok je 11 ubacio Martin Hermanson. Nikola Kalinić je meč okončao sa sedam poena, pet asistencija i četiri skoka, uz po dve ukradene lopte i blokade. De Kolo je bivšoj ekipi ubacio 14 poena, Veseli je dodao 15.


EVROLIGA - 29. KOLO

Četvrtak

CSKA Moskva – Olimpija Milano 76:84

/Džejms 21 – Panter 32/

Panatinaikos - Makabi Tel Aviv 81:63

/Papapetru 20 – Vilbekin 14/

Asvel - Alba 89:95

/Jabusele 20 – Siva 21/

Crvena zvezda - Himki 92:81

/Lojd 22 - Mekolum 29/

Real Madrid - Barselona 76:81

/Tavares 16 - Oriola 18/

Petak

Anadolu Efes – Žalgiris 89:62

/Larkin 18 - Volkap 15/

Baskonija – Bajern 78:71

/Polonara 15 - Rejnolds 18, Lučić 17/

Olimpijakos - Zenit 75:61

/Spanulis 16 - Pangos 20/

Valensija - Fenerbahče 66:52

/Van Rosom 17 - De Kolo 14/



tagovi

Nikola KalinićIgor KokoškovMarko GudurićNando De KoloSem Van Rosom

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara