Foto: MN Press
Foto: MN Press

Kokoškov zadovoljno trlja ruke: Dobrić i Avramović dominirali u OAKA Areni, Srbija tukla i Grčku

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.06.21. | 20:37

Sve tri pobede Orlova na Akropolis Kupu

Ako je Igor Kokoškov koristio Akropolis Kup kao vrstu audicije, a jeste, onda može da bude zadovoljan partijom brojnih igrača, a među njima su svakako Ognjen Dobrić i Aleksa Avramović. Uz pomoć Filipa Petruševa, to je bila trojka koja je nosila Orlove do treće pobede na Akropolis Kupu - 75:64. Grčka je izašla sa šarenim sastavom, svakako nedovoljnim za protivnika koji se pojavio sa druge strane terena. Na ovaj način Srbija je osvojila Akropolis Kup.

I jedni i drugi su nastupali u šarenim sastavima, ali je utisak da je srpski tim bio, barem po imenima, bolji. I to se videlo i na parketu.

Izabrane vesti

Poenterski su Orlove do treće pobede u Atini predvodili Dobrić i Avramović sa 18 i Filip Petrušev sa 11 uz Maranovića s 12. Stefan Jović je podelio nekoliko odličnih asistencija, Marjanović je doprineo u napadu (12 poena) i mnogo toga je delovalo vrlo dobro. Mitoglu je ubacio 17 poena za Grke.

Igrali su Orlovi racionalno, nisu se ispucavali i to im se isplatilo. Za tri poena su gađali 8/19 što je 42,1%. Procenat šuta za dva može da bude i bolji - 23/42 - 54,8%.

Grčka je značajno bolje počela duel i napravila osam poena razlike, a da utakmica nije pošteno ni krenula. Bilo je potrebno malo vremena srpskim košarkašima da se naviknu na stil igre protivnika, a pa je posle toga Boban Marjanović krenuo da pravi probleme Grcima ispod koša i razlika je krenula da se topi.

Domaći sastav se najviše oslanjao na Slukasa, Mitoglua i Larencakisa, dok na terenu nije bilo Nika Kalatesa, kao ni Jorgosa Papajanisa koji je povređen. U sastavu Orlova nije bilo Nikole Milutinova, tako da su se na centarskim pozicijama smenjivli Petrušev i Marjanović.

Kako je vreme odmicalo Ognjen Dobrić je igrao sve bolje i na njegovim leđima je Srbija stigla i do prednosti pred kraj prvog poluvremena, dok je solidnu napadačku partiju pružao i Aleksa Avramović. Orlovi u prvih 20 minuta nisu mnogo šutirali za tri poena, gađali su devet puta i čak pet puta bili precizni. Dobrić je prednjačio sa tri precizna hica. Vodio je naš tim na pauzi tri poena prednosti, a mogao je i više da nije bilo izgubljenih lopti.

Jedna od negativnih stvari bila je i odbrana u momentima kada je Marjanović bio na parketu i tada su Grci pravili dosta napada u kojima su lako dolazili u šansu da poentiraju.

Dobra stvar je što je napad Srbije dobro funkcionisao, Petrušev i Jović su se pridružili napadački i sve je leglo na svoje pa su Orlovi otišli na 17 poena prednosti početkom poslednje deonice.

Reprezentacija Srbija ima još jedan pripremni meč pred sobom i u njemu će se okušati protiv Meksika.

Nedostajali su večeras Miloš Teodosić, zatim MVP Evrolige Vasilije Micić, te tandem Vladimir LučićNikola Kalinić. Sve će biti mnogo jasnije po povratku ekipe u Beograd.

AKROPOLIS KUP: Grčka - Srbija 64:75 (21:19, 13:18, 11:23, 19:15)

GRČKA: Rokavopulos, Krisikopulos, Luncis 6, Kacivelis 2, Larencakis 5, Kavadas 6, Slukas 10, Bohoridis, Janopulos 9, K. Adetokunbo 3, Kaselakis 6, Mitoglu 17

SRBIJA: Petrušev 11, Bjelica 5p, 11sk, Marinković, Milosavljević, Lazić, Jović 7p, 5as, Davidovac, Avramović 18, Dobrić 18, Anđušić 4, Ilić, Marjanović 12



tagovi

Ognjen DobrićAleksa AvramovićIgor KokoškovAkropolis kupkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara