Foto: Kino Kolom, MN Press
Foto: Kino Kolom, MN Press

Kolom: U Zvezdi se opet osećam kao igrač, od mesta u kojima sam igrao Beograd najviše liči na Španiju

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.01.21. | 16:40

"Jedva čekam da uživam u punom Pioniru kao domaći"

Nepunih mesec dana pošto je napustio Pirineje Kino Kolom se vraća na najzapadnije evropsko polustrvo. Ovog puta kao gost, sa Crvenom zvezdom u koju je stigao 16. decembra iz Valensije, neposredno pred međusobni duel dva tima u Pioniru. Tada nije igrao zbog papirologije, jer Valensiji nije bilo drago da njegov povratnilki meč u Evroligi bude baš protiv dojučerašnjeg mu kluba.

Ali sada može... Iako je zagazio u 33. godinu i dalje je željan izazova, posebno na tlu Španije koju je tokom karijere morao tri puta da napušta, jer za njega nije bilo mesta. Posebno ga ja zaboleo ovaj poslednji odlazak. 

Izabrane vesti

"Nadam se da u Beogradu mogu dobro da igram, iako sam u inostranstvu, što mi nikad nije bilo važno. Najbolje godine karijere proveo sam napolju. U drugim mestima sam dobio ulogu koja mi je najviše odgovarala i osećao sam se udobnije i voljenije (nego u Španiji)", rekao je za radio Marku Kolom koji je prvi uspešan mešunarodni izlet imao od 2015. do 2018. godine kada je igrao za Uniks.

Posle kratkog povratka u Španiju, momak koji ima i pasoš rodne Andore, drugi put se otisnuo preko pirinejskog planinskog masiva u sezoni 2018-2019. kada je igrao za Bahčešehir, a onda se pre dva leta obreo u Valensiji. Mislio je tada da će ga konačno ogrejati sunce u Španiji. Međutim...

"Strah koji sam imao od povratka u ACB potvrdio se veoma brzo. Posle samo dve nedelje video sam da stvari ne idu u željenom smeru. Nisu verovali u moj stil, niti sam ja dobio obećanu ulogu. Nije mi bilo jasno zašto su mene potpisali, umesto da uzmu igrača sa drugim karakteristikama", još se pita Kolom koji se u prvoj sezoni borio za minute.

Igrao je skoro svaku utakmicu u Evroligi, upisao je prosek od 7,3 poena i 4,2 asistencije po meču, a onda mu je tokom letnje pauze uprava Valensije savetovala da pronađe novi klub. Sve do ugovora sa crveno-belima bio je van tima.

"Teško je kada vam kažu da ne računaju na vas. Jako je loš osećaj kada znate da nećete dobiti šansu čak i kada su ostali igrači povređeni, bez obzira koliko ste radili na treningu. Ipak, na kraju im ništa ne zameram. Nisu me maltretirali, ali sam se osećao nedovoljno iskorišćenim."

Sunce za Koloma je zasijalo odakle je najmanje očekivao - iz Beograda.

Na evroligaškom debiju za Zvezdu, protiv Zenita u Sankt Peterburgu, igrao je deset minuta, zatim 14 u pobedi nad Panatinaikosom i već 21 protiv Fenerbahčea. Prosečno je imao 9,3 poena (5/7 trojke), 2 asistencije i indeks korisnosti 8,7 za nešto više od 15 minuta.

"Adaptacija je dobra. Ljudi mi mnogo pomažu. Od mesta u kojima sam igrao Beograd najviše liči na Španiju”.

Nada se da će ponovo zablistati i s nestrpljenjem očekuje jedan dan u Pioniru.

"Ovde se osećam opet kao igrač. Nadam se da će uskoro biti dozvoljen ulazak publike u dvoranu. Vrelinu Pionira sam do sada osećao kao gost, ali sada bih voleo da u njoj uživam kao domaći igrač", iskreno je rekao Kolom.


tagovi

Kino Kolom

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara