Foto: Željko Obradović (MN Press)
Foto: Željko Obradović (MN Press)

Koprivica o Obradoviću: Veliki bum! Potreban je dobar materijal da bi Željko ponovio uspeh iz 1992. godine

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.06.21. | 16:13

“Bilo bi divno da se istorija ponovi, kako za Partizan, tako za Željka”, kaže bivši centar Partizana u razgovoru za Mozzart Sport

Jedan od najvećih uspeha Željka Obradovića u njegovoj bogatoj karijeri bila je prva titula prvaka Evrope koju je 1992. godine osvojio u Istanbulu sa Partizanom. Čim je prešao iz igračkih patika u trenerske cipele pokazao je da poseduje materijal za najveće domete, a sada, 30 godina kasnije, Obradović je najveći trener u istoriji Evrope i malo ko će hteti i moći da pobije takvu tvrdnju.

Jedan od vinovnika te prve Žocove osvojene Evrolige bio je i krilni centar/centar Partizana, Slaviša Koprivica. On je u polufinalu protiv Filipsa ubacio 14 poena i tako uz Predraga Danilovića i Aleksandra Đorđevića bio najefikasniji igrač tima, dok je protiv Huventuda dodao četiri poena.

Izabrane vesti

Sadašnji povratak Obradovića u Partizan učinio je da brojna crno-bela srca poskoknu od sreće, a među njima je i Koprivicino. Dovoljno je reći da je Slaviša u čak tri navrata nastupao za Partizan.

Obradovićev dolazak na trenersku klupu je tektonski velika stvar.

Koliko nam znači? Pa klub će ići uzlaznom linijom, a povratak ima veliku simboliku. Ove godine je tri decenije od trenutka kad je seo na trenersku klupu Partizana, a sledeće 30 godina od osvajanja Evrolige. Bilo bi divno da se istorija ponovi, kako za Partizan, tako za Željka koji mi je bio saigrač, ali i trener”, kaže Koprivica za Mozzart Sport.

Nekadašnji osvajač Evrolige ističe važnost navijača. Partizan nije računao na njih u protekloj sezoni i svi znamo kako su se stvari odigrale po crno-bele.

Sada je Obradović na klupi. Sigurno će navijači imati veliki razlog više da se upute u dvoranu.

Povratak takvog trenera je značajan za celu našu košarku. Veliki bum, nešto fenomenalno…Da se završi korona, dođe Obradović i vrati publika u dvorane. Znamo šta predstavljaju navijači za Partizan. Zvuči kao floskula, ali su svakako šesti igrač crno-belih”,objašnjava Koprivica.

Naravno, veoma je važno i sa kakvim će materijalom raditi majstor poput Obradovića. Jasno je da će biti promena u igračkom sastavu.

Šta sve treba da se dogodi pa da se Partizan vrati na one stare dane?

Naravno, Partizan mora da obezbedi adekvatan budžet za dovođenje pravih igrača jer je bilo neko drugo vreme kad smo mi osvojili titulu prvaka Evrope. Sada najmoćniji klubovi ulažu ogroman novac, pokupuju najkvalitetnije igrače sa kojima morate da se nosite. Dakle, potreban je dobar materijal da bi Željko ponovio uspeh iz 1992. godine. Da bi napravio tim i hemiju. Navijači moraju da budu strpljivi jer povratkom Žoca uspeh će doći. Partizan je uvek imao dobru školu košarke, pravio je igrače, izbacivao u žižu javnosti, prodavao po jednog ili dvojicu i tako funkcionisao. Smatram da će tako biti i sada”, rekao je Koprivica.

I dodao da bi voleo da vidi u Evroligi i Partizan i Crvenu zvezdu.

Bilo bi fenomenalno za Srbiju, Beograd da imamo dva kluba u Evroligi. Najlepšu atmosferu prave navijači Partizana i Zvezde, tako nešto se u Evropi ne viđa često”, jasan je Koprivica.

Dodao je za kraj razgovora Koprivica da njegov sin Balša krajem jula izlazi na NBA draft.

Već devet godina živi u SAD-u. Ima dobru motoriku, mekanu ruku, naše gene…Godinu i po bio je sa Filipom Petruševom u srednjoj školi. Potom je završio dve godine na koledžu, na Floridi, i sad želi da se oproba u najjačoj ligi. Izlazi na draft 29. jula pa ćemo videti. Nadamo se da će mu se želja ispuniti. Upravo ovih dana odlazi u Čikago jer igrači sa koledža imaju mogućnost da se pokažu NBA timovima. Nadam se da će završiti preostale dve godine, a u avgustu ga očekujemo u Srbiji”, zaključio je Slaviša Koprivica javljanje za Mozzart Sport.


tagovi

Slaviša KoprivicaŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara