Željko Obradović i Zek Ledej (© Star Sport)
Željko Obradović i Zek Ledej (© Star Sport)

Ledej: Bio je plan da pravimo faul, moramo da slušamo trenera

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.10.22. | 08:04

"Kada ste na terenu, stvari se dešavaju brzo", analizirao je Amerikanac za Mozzart Sport poslednji napad Baskonije kada je Markus Hauard trojkom doneo produžetak u Vitoriji posle kojeg je upisan poraz u drugom kolu Evrolige

Košarka je igra malih detalja. Najbolje je to osetio Partizan Mozzart Bet na svojoj koži sinoć u Vitoriji. Sve je išlo kako treba za četu Željka Obradovića. Pobeda je bila nadohvat ruke, ali sve je surovo iskliznulo iz šaka crno-belih. Pre svega zbog lude partije Markus Hauarda koji je ubacio 33 poena uključujući neverovatnu trojku za produžetak gde se klub iz Humske nije snašao - upisan je drugi poraz iako je po svemu prikazanom Partizan bio znatno bliži pobedi. Međutim, to ovoga puta nije bilo dovoljno.

Izabrane vesti

"Trebalo je da pobedimo, ali nismo. Poraz koji boli, baš... posebno jer smo imali sve u svojim rukama", priča nam Zek Ledej.

Kako vreme bude prolazilo, pamtiće se samo jedan detalj sa meča. Šut Markusa Hauarda u poslednjim sekundama kada je klub iz Humske imao tri poena prednosti. Pogodio je nekadašnji igrač Denvera baš preko Ledeja i Kevina Pantera.

"Bio je plan da se faulira igrač, ali kada ste na terenu, stvari se dešavaju brzo. Moramo da se fokusiramo. Pogodio je mnogo teških šuteva, posebno taj poslednji, ali ponavljam...moramo da ostanemo fokusirani na nas i na greške koje moramo da ispravimo."

Blistao je Partizanov Amerikanac na parketu u Vitoriji, bio bi jedan od heroja da su crno-beli pobedili. Imao je 23 poena, 10 skokova i dve asistencije.

"Mali detalji su odlučili, ali moramo da nastavimo dalje, da se fokusiramo na izazove koji slede. Da slušamo trenera i da ispravimo greške. Gledaćemo sigurno ovu utakmicu ponovo, analiziraćemo sve i spremiti se za novog protivnika".

Prvi naredni je Studentski centar u ABA ligi, već u nedelju. Biće to prva utakmica crno-belih u Beogradu, ali ono o čemu svi pričaju je meč protiv Olimpije iz Milana u trećem kolu kada se očekuje da Arena bude krcata.

"Mnogo utakmica nas čeka, sada slede pred našim navijačima, to je nešto što želimo da iskoristimo kako bismo došli do pobeda koje svi želimo i zakoje svi radimo".

Iako je sezona u elitnom takmičenju otovrena sa dva poraza, oni mogu da donesu neke pozitivne stvari - da tim zbije redove.

"Sigurno, momci treniraju jako, držimo se jako, stručni štab isto tako vredno radi. Trebalo je da pobedimo, ali nismo i to je to. Idemo napred", završava Ledej razgovor za Mozzart Sport.

Prokomentarisao je bio i trener Obradović poslednji napad u četvrtoj četvrtini kada je Hauard pogodio trojku.

"Zna se šta se radi u takvim situacijama. Bio je i tajm-aut pre toga da se predoče neke stvari, ali to je lepota košarke. Stvari mogu da se promene iz sekunde u sekundu",rekao je Obradović za klupsku televiziju, a potom i nastavio:

"Stvar je u tome da smo propustili da upišemo prvu pobedu u Evroligi. Imali smo pobedu u svojim rukama. Žao mi je igrača, igrali su dobro. Utakmica se završila kako se završila. Neuporedivo je bilo bolje nego u Berlinu protiv Albe, to je bio i neki prvobitni cilj, tu mogu da budem zadovoljan, ali ni to očigledno nije bio dovoljno da se pobedi utakmica. Probaćemo da animiramo ekipu za meč u nedelju protiv Studentskog centra".

Partizan se u ranim jutarnjim časovima u subotu autobusom dovezao do Bilbaa odakle je direktnim letom krenuo za Beograd. Vremena za pripremu i analizu je malo...naredna utakmica je već iza ugla.


tagovi

Zek LedejŽeljko ObradovićKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara