Vladimir Lučić (Starsport)
Vladimir Lučić (Starsport)

Lučić za Mozzart Sport: Minhen idealan za moj životni stil, o statusu Bajernove legende ćemo 2025.

Vreme čitanja: 4min | sre. 09.02.22. | 08:56

Srpski košarkaš pričao je posle potpisa novog ugovora sa Bavarcima

Kada neko pomene minheski Bajern ljubitelji sporta uglavnom pomisle na fudbalskog giganta. Međutim, prethodnih godina i to se menja. Nema Bajern samo fudbalski klub vredan pažnje, na čiji su rast u poslednjoj deceniji značajno uticali naši treneri i igrači. Poslednji je Vladimir Lučić, koga već sad navijči svrstavaju u legende kluba, posebno posle tek sveže potpisanog trogodišnjeg ugovora, s čijem isticanjem, 2025, napuniće nepunu deceniju, tačnije deveet godina u bavarskom kolektivu.

Izabrane vesti

"Sigurno da mi prija novi ugovor... Što se tiče statusa legende kluba, jesam postigao mnogo dobrih stvari za ovih pet i kusur u klubu, ali maksimalno sam kocentrisan i na godine koje dolaze. Odluka da potpišem još jedan ugovor to pokazuje. Nadam se da ću zdrastveno biti sposoban da da ispunim sva očekivanja, a onda kada dođe ta 2025. godina, videćemo da li je to status legende kluba ili nešto što će se pamtiti u istoriji kluba", počinje Lučić razgovor za Mozzart Sport.

Kada se još 2016. iz Španije preselio u Nemačku nije očekivao da će se toliko zadržati u Bajernu.

"Ne mogu da kažem da sam to planirao, nisam ni mislio da mogu da budem vezan za neki klub kao što je to Partizan. To je ipak bila specifična situacija jer sam u Partizanu krenuo iz mlađih kategorija i dogurao sam do kapitena prvog tima. Posle cvrno-belih, iskreno, nisam očekivao da ću se zadržati u nekom klubu više od dve godine".

Ipak, kako su godine odmicale, Bajern je želeo da Lučić ostane još viđe… A i njemu se svideo Mihneh

"Tu sam začeo porodicu, oženio se, dobio dve ćerke. Ovo je treći put da potpisujem novi ugovor i svaki put kada se to desilo nisam zažalio. Sećam se da sam na prvom intervjuu pre više od pet godina rekao da ću davati uvek sve od sebe jer mislim da se ambicije kluba poklapaju sa mojim. Na kraju smo svi zajedno napredovali, sve se ostvarilo što smo zacrtali, a kada stvari tako lepo funkionišu na svim planovima, onda nema potrebe da se nešto menja. Poslednje dve ili tri godine igram najbolju košarku, zdravstveno se bolje sada osećam nego kada sam bio mlađi, a na sve to ekipa je pravila istorijske rezultate. Zaista sam maksimalno miran i siguran u Minhenu".

Činjenica je da košarkaški klub iz sezone u sezonu napreduje na svim poljima, a sve po ugledu na fudbalskog giganta.

"Ljudi koji vode klub zaista tu mnogo utiču, cilj je da se uspesi fudbalskog kluba prenesu i na košarkaški projekat. Sada većina već zna da pravimo novu halu u saradnji sa hokejaškim klubom Red Bul. Cilj svih u organizaciji je da dovedu što više novih navijača sa porodicama da provedu kvalitetno vreme uz kvalitetnu utakmicu".

Baš kao i na parketu, na privatnom planu reprezentativac Srbije prezadovoljan je uslovima života u Minhenu.

"Za moj životni stil imam sve što mi je potrebno, vidim da su srećne ćerke (četvorogodišnja i dvogodišnja). Idu u vrtić, lepo su se snašle. Život sportiste je takav da nema mnogo praznog hoda‘, utakmice su na svaka dva dana, a Minhen pruža mogućnost da slobodno vreme provedem na najbolji mogući način. Imamo jezera, planine, a i sam grad je prelep. Sa druge strane i Beograd mi je blizu, let nije dugačak, čak i kolima ne treba mnogo. Porodica je blizu i uvek mogu da me vide".

S obzirom da će na kraju novog ugovora imati 35 godina, realno je pitanje da li će to zvanično biti i kraj sjajne igračke karijere koja je već sada prepuna uspeha.

"Ne razmišljam o tome, u zrelim sam igračkim godinama, doduše osećam se sjajno, kao što sam rekao, možda se i sada bolje osećam nego kada sam bio mlađi. Medicinski tim u klubu je doprineo da donesem odluku da ostanem. Za odluku o kraju karijere ću ipak sačekati kada istekne ugovor“.

Danas, Lučić je general na parketu Bajerna. U igri provodi 31 minut u proseku u Evroligi, a beleži 12,9 poena po utakmmici. Bavarci u elitnom takmičenju trenutno imaju polovičan učinak od 12 pobeda i 12 poraza.

"Ove sezone se svaka ekipa izuzetno ozbiljno sprema za nas. Jedan od problema je i činjenica što smo mi među retkima koji smo bili bez publike. Čak je i Alba imala publiku, ali pravila u Nemačkoj su različita. U Bavarskoj su strožija pravila vladala kada je kovid u pitanju. Uprkos svemu, ponovo imamo borbenu ekipu, vidi se to na svakoj utakmici. Niko ne može glatko da nas pobedi, rano je sada da prčamo o nekim kalulacijama, ali znam da ćemo nastaviti da se borimo i takmičimo sa svima“.

Za kraj, Lučić se dotakao i Partizana, tim sa kojim je osvojio čak 13 trofeja od 2008. do 2013. godine.

"Kroz razgovor sa bivšim saigračima sam u toku sa svime. S obzirom da je tim u Evrokupu, često provedem tu noć gledajući Partizan. Nema šta, postoji ambicija, a sigurno da je dolazak Željka Obradovića bio ključan. Verujem da i mnogi igrači dolaze zbog njega s ciljem na naprave iskorak u karijeri. Uspeh ipak teško da može da dođe preko noći, ali verujem u proces. Možda se to neće videti ove sezone, iako je Partizan i sada pokazao da je jako ozbiljan, naročito kada dođe taj eliminacioni deo Evrokupa. Očekujem dobre rezultate i trofeje sa Željkom na klupi", zaključio je veliki miljenik navijača crno-belih razgovor za Mozzart Sport.


tagovi

Vladimir LučićKK Bajern MinhenEvroligaKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara