Luka Mitrović (Foto: Starsport)
Luka Mitrović (Foto: Starsport)

Luka Mitrović: Ne očekujemo da Kampaco sam dobija utakmice u Evroligi

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.03.23. | 01:01

Centar Crvene zvezde se posle bitnog doprinosa u pobedi reprezentacije Srbije za plasman na Svetsko prvenstvo okreće borbi za plej-of Evrolige

Došao je i taj dan, Crvenoj zvezdi je istekla zabrana registrovanja igrača i sada može da uvrsti Fakunda Kampaca na timski spisak za mečeve u Evroligi. Dugo je Argentinac preskakao utakmice na evrosceni, ali u nastavku sezone će biti na raspolaganju Dušku Ivanoviću u svim takmičenjima.

Crveno-belima predstoji borba za plej-of, sa učinkom 11-14 su dve pobede ispod crte, a jasno je da im sa Kampacom šanse značajno rastu.

Izabrane vesti

"Radujemo se njegovom debiju u Evroligi u dresu Crvene zvezde, ali ni mi ne očekujemo da on sam pobeđuje utakmice. Dobro znamo da je potreban veliki timski napor da bi se ostvarili naši ciljevi", rekao je Luka Mitrović.

Interesantno je da je Argentinac od 55 upisanih asistencija u ABA ligi 37 podelio centrima srpskog i regionalnog šampiona. Čak 14 puta spojio je sa poenima upravo Mitrovića. Sada će tu konekciju imati prilike da prenesu i na najveću kontinentalnu pozornicu. Faku će prvi nastup u Evroligi kao košarkaš Zvezde moći da upiše već u četvrtak protiv Bajerna u 26. kolu (19.00).

"Dokle god postoji ikakva matematička šansa da se nađemo u plej-ofu, a itekako postoji, mi ćemo se nadati tome i za to raditi. Daleko od toga da je bilo šta izgubljeno, da smo od bilo čega digli ruke. Imali smo nekih kikseva na domaćem terenu, zabeležili neke velike pobede na gostujućem, gde nije bilo realno očekivati bodove. Znamo koliko nam svaki naredni meč znači i idemo u Minhen sa samo jednim ciljem, a to je da pobedimo".

A šta crveno-bele čeka u Audi Domu?

"Bajern ume izuzetno čvrsto da odigra na domaćem terenu, što smo se uverili i mi prethodnih sezona, konkretno prošle kada smo u jednoj bitnoj utakmici izgledali veoma loše, nismo odgovorili na tu njihovu čvrstu igru. Čvrsta fizička igra sa naše strane, u oba pravca, kako bi došli u šansu da tražimo pobedu".

Luka je zajedno sa Ognjenom Dobrićem i Filipom Petruševim minulog ponedeljka pomogao reprezentaciji Srbije da obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo, au dresu sa državnim grbom je sreo i narednog protivnika na klupskom nivou – beka minhenskog Bajerna, Ognjena Jaramaza.

"Malo smo pričali o utakmici. Ništa specijalno, a i toliko puta ste odmerili snage sa tim timovima i igračima, u dresu jedne ili druge ekipe, pa nekih velikih tajni i nepoznanica neće biti".

Iako je u ponedeljak uveče igrao važnu utakmicu u dresu reprezentacije i sa 15 poena bio među najzaslužnijima za trijumfa nad Velikom Britanijom (101:83), Mitrović je već narednog jutra bio na treningu Zvezde. Sada ga čeka puta za Minhen, a u četvratak novi izazov protiv vicešampiona Nemačke i novopečenog osvajača tamošnjeg Kupa. Košarkaši širom Evrope našli su se u istom sosu zbog prekpalanja kalendara, ali...

"Tako se stvari odvijaju danas i na to morate biti spremni. Jedan cilj smo ostvarili, što se tiče reprezentacije i već danas se okrećemo timskim ambicijama i za to se spremamo", zaključio je Luka Mitrović.


tagovi

KK Crvena zvezdaLuka MitrovićFakundo Kampaco

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara