Jam Madar (Foto: Partizan NIS/Dragana Stejpanovic)
Jam Madar (Foto: Partizan NIS/Dragana Stejpanovic)

Madarov blesak pred očima Breda Stivensa u senci prvog poraza kod kuće: Nismo igrali odbranu

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.12.21. | 09:33

"Mislim da sam ofanzivno odigrao dobro. Dao sam sve od sebe kako bi tim pobedio. Nažalost nisam uspeo u toj nameri. Moramo da učimo kao grupa", izjavio talentovani plejmejker Partizana

Košarkaši Partizana su pretrpeli poraz u 11. kolu ABA lige, drugi u regionalnom prvenstvu, treći od početka sezone. Bez povređenog Kevina Pantera nisu uspeli da se izađu na kraj sa raspoloženom Cedevita Olimpijom (89:96). Svetla tačka u meču za zaborav bio je mladi Jam Madar.

Talentovani Izraelac je pružio jednu od najboljih partija u sezoni, ali nije uspeo da pomogne ekipi da upiše novu recku. On je sinoć imao i dodatan motiv, kako je utakmici prisustvovao predsednik košarkaških operacija Boston Seltiksa Bred Stivens, jedan od glavnih ljudi NBA tima koji je pre godinu i po dana na draftu odabrao Madara i još uvek polaže pravo na njegove usluge.

Izabrane vesti

Stivens je u društvu Ostina Ejndža, sina legendarnog Denija Ejndža kojeg je na mestu predsednika košarkaških operacija tima iz Masačusetsa nasledio upravo dugogodišnji trener Kelta, pomno pratio dešavanja iz Štark Arene. Madar je nesumnjivo bio jedan od glavnih razloga njihove posete, a imali su Bostonovi emisari i šta da vide. Mladi košarkaš je susret okončao sa 16 poena, četiri skoka i po tri asistencije i ukradene lopte. Posebno je blistao u prvom poluvremenu, koje je okončao sa devet poena i bez promašaja iz igre. Igrao je sa velikom dozom energije, vidno motivisan. Leteo je po parketu, pogađao sa distance, iz prodora, pa i u bitnim trenucima kada je u trećoj deonici Cedevita pretila da se odlepi.

Da je i defanzivno bio na visini zadatka svedoči podatak da je ukrao tri lopte rivalima, ali i da je upisao dve blokade. U smiraj susreta je sjajno ispratio Džejkoba Pulena u kontri i udario mu rampu koja je izazvala eksploziju na tribinama.

Ipak, Partizanova timska odbrana je popustila, nije uspela da se nosi sa motivisanom spoljnom linijom Ljubljančana, a rezultat je bio prvi poraz na domaćem terenu u sezoni i defanzivno drugi najslabiji učinak. O tome je posle utakmice govorio i mladi Madar.

"Morali smo da izgubimo kako bismo naučili iz tih grešaka. Nismo igrali odbranu, dali su nam 49 poena za poluvreme. Odbrana je bila ključ za nas u pripremi utakmice i zbog toga smo na kraju izgubili", izjavio je izraelski košarkaš.

Gde je bio najveći problem?

"Najpre je to bilo individualno, a potom i kao tim nismo igrali dobru odbranu. Nismo dobro rotirali, dobijali su nas u jedan na jedan duelima. Moramo prvo da krenemo od individualne odbrane, a onda i da napredujemo kao tim", dodao je Madar.

Crno-beli uprkos 96 primljenih poena i dalje statistički gledano imaju najbolju odbranu ABA lige. Prosečno su u 11 kola protivnicima po posedu dozvoljavali 0,95 poena. Madar ističe da je to veliki kvalitet ove ekipe, ali da u nastavku sezone ne sme sebi da dozvoli ovakve padove.

"Smatram da defanzivno imamo sjajan tim. To je prva stvar o kojoj smo pričali pred sezonu. Za nas je ključ da igramo odbranu i zaustavljamo timove. Moramo da napravimo bolji posao. Nema izgovora. Moramo da igramo bolje odbranu i da dobijamo utakmice".

Svestan je bio Izraelac da je kraj parketa sedeo Bred Stivens. Nema sumnje da ga je to dodatno motivisalo. Zadovoljan je svojim ofanzivnim izdanjem, ali napominje da ekipa mora da nastavi da napreduje.

"Mislim da sam ofanzivno odigrao dobro. Dao sam sve od sebe kako bi tim pobedio. Nažalost nisam uspeo u toj nameri. Moramo da učimo više kao grupa i da izvučemo pouke iz ovog poraza. Nažalost, izgubili smo i to je najvažnije. Ja se trudim da napredujem i učim iz svake utakmice".

Jedan poraz neće promeniti njegovo mišljenje, napravio je pravi potez dolaskom u redove Partizana.

"Mislim da sam doneo najbolju moguću odluku, radim sa najboljim trenerom u Evropi. To nikako ne može da bude loša odluka", zaključio je Jam Madar.



tagovi

Jam MadarKK PartizanCedevita OlimpijaBred StivensBoston Seltiks

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara