Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Majami pretio iz prazne puške: Jokićev povratnički dabl-dabl za prekid Denverove crne serije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.11.21. | 04:31

Srpski centar na Floridi imao učinak od 24 poena, 15 skokova i sedam asistencija. Tim iz Kolorada preslišao Hit - 120:111

Tresla se gora, rodio se miš. Podigla se velika prašina posle prve ovosezonske utakmice Denvera i Majamija i sukoba Nikole Jokića i Markifa Morisa. Srpski košarkaš patosirao je Amerikanca, pozivali su Morisovi saigrači - najviše Džimi Batler - Nikolu na okršaj, najavljivali da se neće tek tako završiti cela priča, uključila su se i Jokićeva braća. Poručili su da će doći u Majami i došli su. Ali na terenu i kraj njega ovoga puta svi mirni kao bubice. Prvi Jokićev tripl-dabl pao je u drugi plan, sada će se isključivo pričati o izvrsnoj partiji srpskog centra.

Vratio se Nikola Jokić na parket, bio je u elementu, a Denver Nagetsi su se, iako to konačan rezultat ne oslikava najbolje, prošetali Majamijem. Nit “vrele” dobrodošlice, nit naelektrisanja na parketu, nit igre Hita. O svemu se pitao Denver, a Majami je bio nemi posmatrač - 120:111.

Izabrane vesti

Rezultatska, ali i kriza u igri su iza Denvera. Sastav Majka Melouna ponovo je na pobedničkom koloseku. Šest utakmica se Denver zlopatio, u dobroj meri i zato što nije bilo Nikole Jokića kojeg je morio zglob šake. Protiv Majamija je Nikola Jokić bio u elementu, želeo je da se stavi tačka na priču koja se vuče od početka novembra - uspeo je u tome. Nije se u igri Denvera osetilo ni to što je tim iz Kolorada bio kratak za dvojac Džamal Mari - Majkl Porter Junior. Denver je povlačio koce, imao sjajno šutersko veče i verovatno odigrao najbolju utakmicu u sezoni.

Nikola Jokić u elementu, ceo Denver sa vođom izuzetno inspirisan. Naročito Bouns Hajland i Vil Barton, koji su izvanredno pucali trojke. Ubacili su košarkaši Denvera rivalu 18 šuteva za tri poena - pokušali 35 puta - a prednjačio je Bouns Hajland sa pet pogođenih dalekometnih šuteva, dok je Vil Barton imao jedan manje.

Momak iz Sombora se nije toliko oslanjao na trojke - pokušao dva puta i bio polovičan - ali je pod košem pravio dar-mar i nije mu mnogo nedostajalo da protiv Majamija zabeleži još jedan tripl-dabl. Ostao je kratak za tri asistencije. A, postigao je 24 poena - šut iz igre 9/14 - i uhvatio 15 lopti ispod obruča. Velika ispomoć Nikoli Jokiću bio je Eron Gordon sa 20 i Bouns Hajland sa 19 poena, a Vil Barton je dodao 14.

Pretila je Majamiju u jednom momentu rezultatska katastrofa, veći deo drugog poluvremena bio je u zaostatku 20 i više poena, ali je pad u igri i opuštanje košarkaša Denver Nagetsa polovinom poslednje deonice iskoristio i sveo zaostatak na jednocifrenu, podnošljivu razliku. Časnom porazu najviše je doprineo Bem Adebajo, koji je meč završio sa 24 poena i tako podelio zvanje najboljeg strelca sa Nikolom Jokićem.

Oklahoma Siti Tander poražena je i petu utakmicu u nizu, a bledu partiju pružio je srpski univerzalac Aleksej Pokuševski. Za Oklahomu je Hjuston bio preveliki zalogaj - 102:89. Počeo je da se diže Hjuston, daje znake života. Nanizao je tri pobede, ali je i dalje najslabije plasirani tim u Zapadnoj konferenciji.

Predala se Oklahoma u trećem kvartalu, nije smogla snage da se vrati iz minusa koji je postajao sve veći. A, ni Aleksej Pokuševski da pokaže deo raskošnog talenta i bude svetla tačka u porazu. Srpski košarkaš je upisao dva poena, tri skoka i asistenciju za 12 minuta provedenih na terenu, a ponovo je Šej Gildžus Aleksander bio najefikasniji u redovima Oklahome sa 22 poena. Kristijan Vud vodio je Hjuston do trijumfa, ostvario je dabl-dabl: 24 poena i 21 skok.

NBA LIGA - REZULTATI

Utorak 

Filadelfija - Orlando 101:96

/Kari 24 - Vagner 27/

Majami - Denver 111:120

/Adebajo 24 - Jokić 24/

Čikago - Šarlot 133:119

/Vučević 30 - Rozijer 31/

Hjuston - Oklahoma 102:89

/Vud 24 - Gildžus Aleksander 22/

Minesota - Indijana 100:98

/Tauns 32 - Brogdon 25/

Dalas - Klivlend 96:114

/Dončić 25 - Alen 28/

San Antonio - Vašington 116:99

/Vajt 24 - Bil 18/

Juta - Portland 129:107

/Mičel 30 - Nurkić 24/

LA Klipers - Nju Orleans (u toku)



tagovi

Denver NagetsNikola JokićMajami HitMarkif MorisOklahoma Siti TanderHjuston RoketsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara