Marina Maljković (©FIBA Basketball)
Marina Maljković (©FIBA Basketball)

Marina Maljković sprema vojsku za finale: Idemo da se borimo za Srbiju!

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.06.21. | 00:28

"Bila mi je važna samo istina, čista istina. To je ono što sam čekala, istinu kakva god da je", izjavila je selektorka Srbije o poslednjoj situaciji na utakmici

Španija - precrtana. Belgija - precrtana. Sada je na redu Francuska! Zvuči mnogo lakše nego što jeste, ali srpske košarkašice su pokazale lavovsko srce kakvo će i te kako biti potrebno za finalnu borbu (RTS, 21.00) protiv dugogodišnje košarkaške sile i prvog favorita za zlato u Valensiji.

21.00: (1,20) Francuska (Ž) (19,0) Srbija (Ž) (5,00)

Izabrane vesti

Francuskinje su dobile tri sata više za odmor, ali i mnogo lakše protivnice na putu do finala, ali Srbija ne gubi nadu. Selektorka Marina Maljković smatra da Srbija ima svoje šanse, ali pre najave finala, osvrnula se na duel protiv ekipe koja je takođe bila viđena u finalu pred start turnira.

"Belgija je strašan tim, nažalost mnogi u našoj zemlji ne znaju koliko je dobra košarka u Belgiji", sleže ramenima šefica stručnog štaba i nastavlja:

"Ovo je tim koji je možda i malo bolji od nas i zato čestitam mojim devojkama. Čestitam i Belgiji na igri i svemu ostvarenom dosad. Stavile su nas u nezgodnu poziciju, ali pobedile smo. Pobedile smo veliki tim. Bilo nam je teško, pogotovo posle emotivne, fizički i mentalno zahtevne utakmice protiv Španije gde smo bile pod velikim pritiskom. Zbog toga je bilo još teže da se na pravi način pristupi ovoj utakmici, ali čestitam devojkama na pobedi, bile su sjajne. Neću o tome sada, pobeda se računa, to je najvažnije. Napravile smo ogroman korak odlaskom u finale i ovo je velika stvar. Sada se već osećamo malo prazno".

Ivon Anderson je posle utakmice izjavila da su njene saigračice i ona bile sigurne u to da onaj koš Kim Mestdah ne važi, dok je Marina Maljković imala nešto drugačiji pristup situaciji.

"Možda će zvučati jednostavno, ali tako volim da se postavim. Bila mi je važna samo istina, čista istina. To je ono što sam čekala, istinu kakva god da je".

Treći put u poslednjih šest godina košarkašice Srbije će bitku za medalju voditi protiv Francuske, koja je i na ovom turniru favorit broj jedan.

"Igramo protiv velikog tima s kojim smo se sastajale i 2015. i 2016. godine. Sada su takođe sjajne. Biće svežije od nas za finale, imaju odličan tim, odigrale su jedno od najboljih prvenstava, bolje su iz godine u godinu, toliko košarkašica izbacuju stalno. Mi ćemo igrati ono što ih učim od 2011. godine, našu igru, naš sistem i videćemo dokle će nas to dovesti. One su favorit, iz godine u godinu sve više, ali u finalu se nikad ne zna. Uvek se finala igraju s velikim emocijama".

Za kraj jasna poruka:

"U finalu smo, idemo da se borimo za Srbiju i da vidimo za šta je ta borba dovoljna".



tagovi

Marina Maljkovićženska košarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara