Marko Simonović (©MN press)
Marko Simonović (©MN press)

Marko Simonović: Vučević mi rekao da sam došao u pravi klub, Zvezda ima veliki kvalitet

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.09.23. | 20:39

“Ima nas dosta, ozbiljnih igrača i kvalitetnih momaka. Jedan sam od najmlađih u ekipi, drago mi je da treniram sa njima, pogotovo što ćemo igrati zajedno utakmice“, kaže crnogorski reprezentativac

Posle jedne sezone "pauze", Crvena zvezda će ponovo u svojim redovima imati Marka Simonovića u svlačionici. Nekadašnji srpski reprezentativac se posvetio trenerskom poslu, a umesto njega stigao je crnogorski reprezentativac i doskorašnji košarkaš Čikago Bulsa.

Simonović je na Mali Kalemegdan stigao pošto je završio sa obavezama na Mundobasketu, a kako sam priznaje brzo se uklopio u novi tim koji sa klupe vodi Duško Ivanović.

Izabrane vesti

“Iskreno, osećam se super. Prošle su dve sedmice otkako sam se priključio ekipi, nismo bili svi na početku priprema, priključili smo se naknadno. Sada smo svi zajedno, treniramo kao tim. Treba još neke stvari da se pohvataju, ali u suštini smo spremni za početak ABA lige“, rekao je Simonović.

Često se polemiše o tome da li angažman u reprezentaciji pomogne ili odmogne igraču na klupskom planu...

“Iskreno, mogu da kažem da mi je pomoglo jer se fizički osećam baš dobro. Došao sam spreman na pripreme Zvezde, mada sam došao u novi sistem, što nije lako, pogotovo kada si novi igrač. Neće biti potrebno mnogo vremena da se uklopim, imali smo vremena za treninge i kontrolne utakmice i sada imamo još nekoliko dana da se spremimo za ABA ligu“.

Pre povratka u ABA ligu igrao si u Čikagu, kao i u Razvojnoj ligi. Da li si se navikao na stari sistem košarke?

“Malo mi je bilo čudno kada sam se vratio iz SAD i zaigrao za reprezentaciju. Sada kada sam došao ovde uklopio sam se odmah, treniram od početka i srećan sam. Sve ide pravim putem, kako zamišljamo. Jedva čekam da zaigram, da sve počne i istrčim pred navijače“.

Nikola Vučević je prokomentarisao tvoj dolazak u Crvenu zvezdu, da li ti je nešto rekao?

“Kada sam potpisao za Zvezdu čuli smo se i rekao mi je da će doći na kraju NBA sezone da me gleda. Sve se desilo u kratkom vremenskom periodu, završio sam sa Čikagom i odlučio da se vratim u Evropu, sve je bilo gotovo za nekoliko dana. Čim sam potpisao, pozvao me i čestitao, rekao mi da sam došao u pravi klub“.

Da li je realno da u narednim godinama gledamo tandem Vučević – Simonović u Crvenoj zvezdi?

“Iskreno, ne znam, to je pitanje za njega. Nedavno je potpisao novi ugovor sa Čikagom, na još tri godine. Možda kada mu taj ugovor istekne, pa se predomisli i dođe ovde. Ako je obećao navijačima, da ispuni isto...“

Prethodnih sezona se govorilo kako Zvezdi fali konkurencija na centarskim pozicijama, sada deluje da je ona nikad veća i jača?

“Ima nas dosta, ozbiljnih igrača i kvalitetnih momaka. Jedan sam od najmlađih u ekipi, drago mi je da treniram sa njima, pogotovo što ćemo igrati zajedno utakmice“.


tagovi

Marko SimonovićKK Crvena zvezdaEvroligaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara