Matijas Lesor i Gregor Glas (© Star Sport)
Matijas Lesor i Gregor Glas (© Star Sport)

Matijas Lesor: Budućnost bila predjelo, Zvezda glavna na meniju

Vreme čitanja: 4min | pon. 05.12.22. | 10:36

"Pobeda protiv Podgoričana neće značiti apsolutno ništa ako ne ponovimo isto u četvrtak", rekao je Matijas Lesor za Mozzart Sport

Kritike su krenule da se gomilaju na račun Partizan Mozzart Beta, pre svega zbog loše odbrane i serije poraza. Međutim, u nedelju uveče crno-bela ekipa je na perfektan način odgovorila. Žestokom odbranom, ubedljivom pobedom protiv ozbiljnog protivnika kao što je podgorička Budućnost i sve to pred najbitniji meč u dosadašnjem delu sezone - istorijski večiti derbi sa Crvenom zvezdom u Evroligi (četvrtak, 20.30).

Osim prve deonice, izabranici Željka Obradovića su pokazali kako mogu da izgledaju kada sve funkcioniše kao dobro podmazana mašina koju kao po običaju u reketu predvodi Matijas Lesor. Snažni Francuz je u nedelju uveče ubacio 12 poena uz devet skokova.

Izabrane vesti

"Pobeda protiv Budućnosti neće značiti apsolutno ništa ako ne ponovimo isto protiv Zvezde. Sada smo imali predjelo, ali ono glavno na meniju dolazi u četvtak", rekao je Lesor za Mozzart Sport aludirajući na dugo očekivani meč pred navijačima Partizana.

Biće to drugi okršaj Partizan Mozzart Beta i Zvezde ove sezone. Crveno-beli su slavili u ABA ligi i to baš u pretprošlom kolu regionalnog takmičenja kada su ogolili sve probleme u odbrani kluba iz Humske. Posle toga se nadovezao težak poraz posle produžetka protiv Valensije i karakteristično dobra atmosfera koja je vladala u svlačionici i na hodnicima Štark arene je splasnula... Doduše, samo kratko. Bila je potrebna jedna kvalitetna pobeda da se sve ponovo raspali.

Na terenu je to uradio mladi Gregor Glas, Slovenac koji ne ulazi previše u igru ove sezone, ali kada je protiv Podgoričana vezao pet poena, cela hala je eksplodirala od oduševljenja uklučujući i igrače na klupi koji su uleteli na parket. Sve se prenelo i na hodnike dvorane gde su se Jam Madar i Aleksa Avramović uz smeh prepirali ko treba da dobije više karata za predstojeći meč s Crvenom zvezdom. A sve je začinila i majka Zeka Ledeja koja je prvi put došla u Beograd i prilikom izlaska igrača iz svlačionice sa svima se upoznavala i srdačno pričala.

"Mi smo prava ekipa, koja se raduje uspesima, bez obzira ko postiže poene, ko je na parketu, uvek ćemo pokazati radost i podršku. Čuvamo jedni drugima leđa. Videli ste sa Gregorom, budućnost je pred njim i drago mi je što smo se svi poradovali zajedno sa njim na terenu. Morali smo da se vratimo pobedama, pre svega zbog timskog samopouzdanja, da pokažemo sami sebi kako možemo da igramo", dodaje Lesor.

Mogao je Obradović da raspodeli minutažu u nedelju uveče. Kevin Panter i Ledej su se odmarali. Obojica su proveli na parketu manje od 18 minuta, Lesor je igrao, za njega skromnih, 23 minuta, dok su momci kao Tristan Vukčević (15 poena), Uroš Trifunović (12 poena), Jam Madar (14 poena) i Danilo Anđušić (11 poena) bili udarne ugle u drugom poluvremenu kada je razlika otišla i na 37 poena (104:67).

"Pobeda u pravom momentu, tačnije, prava igra u pravom momentu. Pokazali smo da možemo da igramo svih 40 minuta na visokom nivou protiv ekipe koja se bori za najbolje četiri pozicije u ABA ligi. Generalno podigla nas je pobeda pred važan derbi u Evroligi. Pokazali smo da možemo da igramo i odbranu na visokom nivou. Nije to nešto što nismo radili ove sezone u nekoliko navrata, ali verujem da to možemo na svakoj utakmici. Na tome radimo, svaki dan, iza zatvorenih vrata. Verujem u ovu ekipu, a mislim da i ostali moji saigrači slično razmišljaju kao i ja", priča Anđušić posle utakmice.

Koliko god će priprema za Crvenu zvezdu biti kao za bilo koju drugu utakmicu, na parketu će biti drugačije. Istorijski momenat prvog evroligaškog duela je svima u mislima. Kako Partizanovim igračima, tako i momcima iz Crvene zvezde.

"Derbi... Šta da kažem, igra se emocijama, srcem, odbrana i borba, to je to. Derbi je posebno rivalstvo, posebna utakmica, nemam ja šta posebno da objašnjavam, svi znaju. Odigrali smo čitavu utakmicu na visokom nivou protiv Budućnosti koja nam je došla posle teškog perioda. Razliku smo napravili intenzitetom odbrane. Na poluvremenu smo pričali da ne smemo da padnemo u nastavku i to smo ispoštovali. Spremamo se za sledeći duel, rekao sam da je to derbi i da je uvek duel sa Zvezdom poseban zbog rivalstva, ali to je u suštini meč kao svaki drugi. Mi moramo da imamo isti pristup protiv svakoga, daćemo sve od sebe da uđemo u niz pobeda", izjavio je Trifunović za Mozzart Sport.


 



tagovi

Matijas LesorPartizan Mozzart BetKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara