Igrači Partizana (© Star Sport)
Igrači Partizana (© Star Sport)

Nedović i Vildoza radili šta su želeli i ogolili najveći problem crno-belih: Odbranu jedan na jedan

Vreme čitanja: 4min | uto. 29.11.22. | 10:36

"To bi bilo okej da su oni uzimali šut iz nekih teških situacija, dopustili konkretno njima dvojici koji su motori Zvezde ove sezone" poručuju iz Partizan Mozzart Beta

Treći uzastopni poraz u svim takmičenjima i prvi veći razlog za brigu trenera Partizan Mozzart Beta Željka Obradovića. Crno-beli sada već kontinuirano ne igraju kako trofejni stručnjak želi, a kulminacija je stigla u najgorem mogućem momentu po klub uz Humske u dosadašnjem delu sezonu - prvom večitom derbiju (90:74). Prvi put je Partizan primio 90 poena u ABA ligi, bio je u potpunosti nadigran u poslednjoj deonici, a sve zbog loše odbrane. I to one najosnovnije, "jedan na jedan". Nemanja Nedović (17 poena) i Luka Vildoza (19 poena) bili su nezaustavljivi, svi u poraženom sastavu su bili svesni ovoga.

Izabrane vesti

“Spremali smo utakmicu za to, činjenica je da su obojica uradili dobar posao. Baš u tom segmentu igri 1 na 1“. rekao je Obradović posle poraza.

Partizan Mozzart Bet je počeo meč dobro, čak i bolje od večitog rivala. Crveno-beli nisu mogli da se snađu na igru Džejmsa Nanelija, ali pre svega Dantea Egzuma koji je ponovo pokazao da malo ko u Evropi može da ga zaustavi kada se razgoropadi i krene ka obruču, njegovo zakucavanje se već vrti po društvenim mrežama, ali slaba je to uteha za crno-bele kada se zna šta se sve izdogađalo u finišu prvog i u nastavku drugog poluvremena.

“Sedim na klupi i pokušavam da utičem na ekipu. Nekad mi uspeva, nekad ne, sada treba videti zašto je to tako. Ovo je tek prvi derbi, biće ih verovatno još mnogo“.

Jedno je definitivno tačno, derbija će biti još mnogo ove sezone, a ako crno-beli ne žele da im se ponovi ovakvo izdanje, moraće da porade na odbrani. Svi u hali "Aleksandar Nikolić" su videli ples Vildoze i Nedovića. Tandem spoljnih igrača nije imao problem da probije direktnog čuvara, a onda je mogao da bira, da li ide do kraja u reket za lagan koš, ili asistencija za, ponovo, lak koš Bena Bentila i Luke Mitrovića. Šta god da su odlučivali, ishod je bio isti, poguban za crno-bele.

Nije krio razloge poraza Danilo Anđušić. Odmah je u prvi plan stavio tandem košgetera crveno-belih.

"Zvezda je bila bolja u nekim segmentima. Moraćemo da analiziramo ovu utakmice. Postigli smo dobar broj poena, a opet mislim da smo i u tom segmentu mogli bolje. Defanzivno nismo bili na visini zadatka, dozvoljavali smo Nedoviću i Vildozi lake poene. To bi bilo okej da su oni uzimali šut iz nekih teških situacija ili teške šuteve, ali ovako smo im dozvolili da se sa naših plus osam vrate u igru i povedu pred kraj prvog poluvremena i to smo dopustili konkretno njima dvojici koji su motori Zvezde ove sezone. I naravno da je onda bilo sve drugačije u drugom poluvremenu kada otvorite lakim poenima i šutevima. Mislim da im je to mnogo značilo i da su se podigli posle tih par loših minuta u drugoj deonici. Imali smo još jednu šansu u četvrtoj četvrtini kada smo prišli na tri razlike, ali nažalost nismo uspeli da preokrenemo", rekao je Anđušić.

Čini se da su crno-beli željni revanša dok su sinoć napuštali dvoranu, a na tu priliku neće morati previše da čekaju. Ubrzo je na programu još jedan derbi i to istorijski. Prvi u Evroligi. Zakazan je za 8. decembar i to će klub iz Humske biti domaćin u Štark areni.

"Idemo dalje kao i do sada Nova utakmica je ispred nas, ovo nam je prvi poraz. Biće još derbija i utakmica, ja verujem u svoj tim i verujem da će nam ovo biti dobar nauk za ubuduće. Nadam se da ćemo dobro odigrati sada protiv Valensije, ali i protiv njih u Evroligi mislim da će biti totalno druga utakmica, veruje, da će biti", dodao je Anđušić

ABA LIGA - 8. KOLO

Subota

Borac Mozzart - Mornar 90:87

/Hejl 29 - Rasel 30/

Budućnost - Cibona 97:76

/Lazić 27 - Ljubičić 16/

Cedevita Olimpija - Zadar 97:79

/Ferel 22 - Drežnjak 15/

Nedelja

FMP - Igokea 89:77

/Frejdžer 15 - Tanasković 18/

MZT - Mega 94:82

/Ajvi 15 - Branković 18/

Ponedeljak:

Split - Studentski centar 82:85

/Saliven 26 - Džekson 22/

Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet 90:74

/Vildoza 19 - Papapetru 15/



tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaNemanja NedovićLuka Vildoza

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara