Košarkaši Mege Mozzart (©MN Press)
Košarkaši Mege Mozzart (©MN Press)

Mega Mozzart u Baru traži prvi brejk, Mornar verovatno bez Luisa

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.12.21. | 12:26

Tim Vlada Jovanovića želi pozitivan rezultat u Crnoj Gori

Posle dvonedeljne pauze zbog FIBA kvalifikacija za Mundobasket košarkaši Mege Mozzart nastaviće takmičenje u ABA ligi gostovanjem Mornaru u Baru. Izabranici Vladimira Jovanovića imaće dobru priliku da se eventualnom pobedom u Baru dodatno približe mestu koje vodi u plej-of pošto su već jako blizu željenoj zoni posle velikih trijumfa protiv Budućnosti i Cedevite. I ne samo to, Mega Mozzart u Topolici juri i prvi ovosezonski brejk.

Trener Mege Mozzart Vladimir Jovanović je pred utakmicu istakao da njegova ekipa pre svega mora da bude fokusirana na odbrambene zadatke.

Izabrane vesti

"Prethodnih nekoliko sezona Mornar je pravio izvanredne rezultate, uvek je bio visoko kotiran u ABA ligi. Ekipa Mornara već godinama igra jako dobru košarku predvođena trenerom Pavićevićem. Imaju napadački agresivan stil sa dosta šuteva za tri poena i to nisu promenili ni ove sezone. Samim tim, što se nas tiče, mi moramo svih 40 minuta da budemo koncentrisani, da nađemo svoj ritam utakmice, ali pre svega moramo da budemo jako fokusirani na odbrambene zadatke jer će u suprotnom to Mornar znalački iskoristiti s obzirom da imaju iskusnu ekipu", izjavio je trener Mege Mozzart.

17.00: (1,55) Mornar (14,5) Mega Mozzart (2,70)

Bek Malkolm Kazalon je poručio da Megu Mozzart očekuje teška utakmica, ali da želi da ekipa nastavi razvoj u pravom smeru.

"Posle važne pobede protiv Cedevita Olimpije u prošlom kolu, sigurno je da želimo da nastavimo u tom smeru. Očekuje nas teška utakmica, Mornar je posle slabijeg starta krenuo da podiže formu i moraćemo dobro da se pripremimo i uđemo koncentrisani u utakmicu ukoliko želimo pozitivan ishod, koji bi nam sigurno puno značio.

Mornar se pred reprezentativnu pauzu podigao sa mrtve tačke i dobio Igokeu i Split kod kuće. U međuvremenu je otpustio Korija Dejvisa koji je naprasno nestao i javio se iz SAD, dok je za ovaj susret neizvestan Trej Luis zbog povrede...

"Očekuje nas veoma težak meč, jer je Mega sastavljena od izuzetno talentovanih igrača, odlično vođenih od strane trenera Jovanovića. Ovo je utakmica u kojoj mora da se svih 40 minuta igra u punom intenzitetu, pošto je Mega, upravo zbog te mladosti i talenta, prepoznata kao ekipa koja igra u istom ritmu celi meč. Nezavisno od toga da li vodi ili gubi", rekao je trener Mihailo Pavićević i dodao:

"Znači, moramo da u svakom segmentu budemo fokusirani, kako u odbrani tako u napadu. Pauzu smo iskoristili i da se malo odmorimo, ali i da odradimo ono što smo planirali za ovaj period. Neizvestan je nastup Luisa zbog povrede, videćemo da li će i koliko biti spreman, ali to ne menja stvari, idemo na trijumf".

I Sead Šehović očekuje ozbiljan otpor Mege Mozzart.

"Mega je svoj kvalitet pokazala u poslednje dve utakmice, protiv Budućnosti i Cedevite Olimpije. Savladala je relativno lako i jedne i druge, to govori dovoljno o njenom kvalitetu. Igramo na svom terenu i digli smo formu u poslednje vreme, tako da očekujem dobru utakmicu i našu pobedu. Značila bi nam".

Mega Mozzart i Mornar su se do sada sastali devet puta u ABA ligi uz skor 6-3 za beogradski sastav. U poslednjem susretu ove dve ekipe prošle sezone, Mega Mozzart je na svom terenu polaganjem Skučija Smita u poslednjoj sekundi slavila sa 90:89. U prošlom kolu regionalnog takmičenja Mega je na domaćem terenu pobedila Cedevita Olimpiju sa 104:75 dok je Mornar u Baru bio bolji od Splita sa 81:65.

ABA LIGA - 10. KOLO

Petak

Split - Borac 66:88

/Perković 13 - Pecarski 26/

Subota

17.00: (1,55) Mornar (14,5) Mega Mozzart (2,70)

19.00: (2,70) Igokea (14,5) Partizan (1,55)

21.00: (1,20) FMP (19,0) Krka (5,00)

Nedelja

12.00: Cedevita Olimpija - Zadar

21.00: Budućnost - Studentski centar

Ponedeljak

18.00: Crvena zvezda - Cibona

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mega MozzartABA ligaKK MornarMornar BarVladimir JovanovićMihailo Pavićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara