Košarkaš Valensije Bojan Dubljević (©MN Press)
Košarkaš Valensije Bojan Dubljević (©MN Press)

Metropolitan, Valensija i Gran Kanarija rutinski do četvrtfinala Evrokupa, Virtus nešto teže

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.04.22. | 23:08

Venecija se lako predala u Parizu, košarkaši Hamburga nisu imali šta da traže u Fonteti, dok se ekipa Nenada Čanka časno oprostila od evroscene u Bolonji

Opravdali su košarkaši Metropolitana i Valensije ulogu favorita, odbranili domaći teren i sada će deliti megdan u četvrtfinalu Evrokupa. Prednost će ponovo imati španski tim, koji je ostvario bolji plasman u grupnoj fazi i posle ispadanja Huventuda je tim sa najboljim učinkom u svom delu žreba. Četa Vensana Kolea je u osmini finala rutinski savladala Veneciju (87:66), dok je u Fonteti nemoćna bila ekipa Hamburga (91:73).

Francuski tim je dobro otvorio meč, stekao šest poena u prvoj deonici, a onda na odmor otišao sa +10. Držala se koliko toliko Venecija, ali je sve postalo jasno u trećem kvartalu. Sastav iz Pariza postiže 27 poena, dozvoljaval rivalu svega 10 i na poslendnji odmor odlazi sa nedostižnih +27.

Izabrane vesti

Prava timska pobeda Metropolitana, svi sem Maksima Kemajoa su se upisali u listu strelaca, a prednjačio je Vins Hanter sa 14 i 10 skokova. Isti košgeterski učinak kao iskusni centar imao je Kit Hornsbi, dok je 12 poena dodao Vil Kamings. Vrlo dobar i reprezentativac BiH Miralem Halilović sa 10 poena i osam uhvaćenih lopti, dok je Džordan Mekrej dodao još 10.

U Rejeru dvocifren samo Mičel Vat sa 11 poena. Po devet su dodali Majk Bramos, Andrea De Nikolao i Valerio Macola.

Valensija je bila još ubedljivija. Igrala je i sa protivnikom koji voli da se nadigrava, ali mu to baš nije bilo pametno u Fonteti. Hamburg je jednstavno tako sastavljen, da teži ka ofanzivnoj i atraktivnoj igri, ali ga je španski klub večeras prilično lako zauzdao.

Pokazali su Nemci zube na početku. Dobili prvi kvartal sa 22:19. Usledio je odgovor Valensije, koja dobija drugu četvrtinu sa 29:19 i na odmor odlazi sa +7. U trećem periodu domaćin odlazi na dvocifren višak, da bi vrlo brzo u odlučujućem kvartalu postalo jasno da Hamburg ne može da napravi čudo. Časno se ipak oprostio od Evrokupa i sezonu na evrosceni može da smatra sasvim uspešnom.

Pobednički sastav je sa 21 poenom predvodio Hasijel Rivero, dok je iskusni Bojan Dubljević bio na skok od dabl-dabla (15 poena). Dvocifren još Martin Hermanson sa 10 poena, dok su po devet dodali Ćabi Lopez Arostegi i Viktor Klaver.

U Hamburgu se izdvojio estonski internacionalac Maik Kocar sa 23 poena, a ispratili su ga Džon Braun sa 15 i Kejleb Homsli sa 14 poena.

Gran Kanarija je poput Valensije i Metropolitana rutinski odradila utakmicu sa Šlonskom i zakazala megdan sa Andorom u četvrtfinalu - 87:60.

Vodio je tim sa Kanara tokom čitavog susreta, nije Poljacima dozvoljavao ni da pomisle da bi mogli da iznenade. Sa 15 poena istakao se Nikolas Brusino u pobendičkoj ekipi, dok je sa druge strane najefikasniji bio Kerem Kanter sa 16.

Virtus je nešto teže od favorita iz tri pomenuta duela došao do naredne runde. Slavio je u Bolonji 75:67 protiv Lijetkabelisa, ali je gubio samo do sredine prve deonice.

Četa Nenada Čanka je pružila otpor u finišu, svela zaostatak na samo tri poena posle trojke Orelika, ali usledio je jak odgovor domaćina, koji je očas stigao do komforne prednosti, koju je do kraja sačuvao.

Mamadu Žaite je briljirao sa 20 poena, Kajl Vims je dodao 14, dok je dvocifren sa 11 bio i Džakar Sampson. Miloš Teodosić je ubacio pet poena uz tri skoka i asistenciju. U poraženoj ekipi Gediminas Orelik najbolji sa 12, koliko je dodao i Nikola Radičević, a nadomak dabl-dabla bio je Gabrijelus Maldunas (10p, 9sk). Bivši centar Partizana Đorđe Gagić susret je okončao sa sdam poena i šest skokova.

OSMINA FINALA EVROKUPA

Utorak

Cedevita Olimpija - Turk Telekom 93:80

/Blažič 20 - Džonson 16/

Huventud - Ulm 73:79

/Vilis 17 - Kriston, Blosomgejm 21/

Andora - Budućnost 74:64

/Hena 21 - Sili 25/

Sreda

Levaloa - Venecija 87:66

/Hanter 14 - Vat 11/

Partizan - Bursa 84:84 /95:103 posle produžetka/

/Avramović 23 - Endrus 24/

Valensija - Hamburg 98:80

/Rivero 21 - Kocar 23/

Virtus - Lijetkabelis 75:67

/Žaite 20 - Orelik 12/

Gran Kanarija - Šljonsk 87:60

/Brusino 15 - Kanter 16/


tagovi

KK ValensijaMetropolitanKK VenecijaKK HamburgBojan DubljevićVil KamingsVins HanterVensan Kole

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara