Dragan Milosavljević (©Starsport)
Dragan Milosavljević (©Starsport)

Milosavljeviću prija Španija: Sjajan debi u Fuenlabradi, 12 poena i pobeda nad Valensijom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.12.21. | 23:11

Vratio se srpski košarkaš u ACB ligu i odmah je postalo jasno da mu španska košarka i te kako leži

Fuenlabrada je dobila veliko pojačanje. Dragan Milosavljević je stigao i odmah je prekinuta serija poraza. Posle četiri vezana neuspeha, sastav iz okoline Madrida je poenima Obija Emegana u poslednjim trenucima srušio Valensiju u svojoj dvorani i upisali zlata vredan trijumf - 88:87.

Nigerijac je bio ubedljivo najbolji u pobedničkoj ekipi sa 23 poena. Uzeo je loptu u ruke kada se lomilo i hladan kao špricer pogodio šut sa poludistance na 3,5 sekunde do kraja susreta. Doneo je pola koša prednosti domaćoj ekipi, a Valensija nije imala odgovor.

Izabrane vesti

Odličan debi u novom klubu imao je Milosavljević. Vratio se u Španiju posle kratke epizode u Bursi, a u pobedi nad Valensijom ubacio 12 poena, uz tri skoka i dve asistencije. Vrlo dobar bio je i Jovan Novak, koji je susret okončao sa 10 poena, dva skoka i pet završnih dodavanja. Dušan Ristić se izgleda prilično umorio tokom reprezentativne pauze, s obzirom da je imao ozbiljnu ulogu u oba meča Srbije u okviru kvalifikacija za Mundobasket. Tako je večeras proveo svega sedam i po minuta u igri i za to vreme upisao dva poena uz dve uhvaćene lopte.

Emegana je ispratio Kajl Aleksander sa 15 poena, dok je dva manje ubacio Brazilac Leo Mejndl.

U Valensiji su po 14 poena ubacili Bojan Dubljević (8sk) i Hasijel Rivero (5sk), po 13 su dodali Đozep Puerto i Ćabi Lopez Arostegi, dok je 12 ubacio Klemen Prepelič.

Odigrana su još tri meča u okviru 12. kola Primere, Andora je uz 10 poena Marija Nakića savladala Obradoiro (86:73), Manresa je posle produžetaka srušila Tenerife (95:93), dok je Real Madrid rutinski slavio kao gost protiv Saragosa (86:65).

Madriđane je do nove pobede predvodio Serhio Ljulj sa 17 poena, dok je 13 dodao Toma Ertel. Tristan Vukčević je proveo devet minuta u igri, ali nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Ubeležio je četiri uhvaćene lopte i promašio po jednu dvojku i trojku.



tagovi

Dragan MilosavljevićFuenlabradaKK ValensijaKK Real MadridTristan VukčevićJovan NovakDušan Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara