Mlade nade Zvezde, Partizana i Mege se bore za mesto na završnom turniru juniorske Evrolige

Vreme čitanja: 4min | pet. 31.03.23. | 08:26

U Beogradu je na programu kvalifikacioni ANGT turnir Evrolige u organizaciji Crvene zvezde

Neki od najvećih bisera evropske košarke ukrstiće koplja na kvalifiakcionom ANGT turniru Evrolige "Marko Ivković", koji je u organizaciji KK Crvena zvezda (po 12. put) na programu od petka do nedelje u dvorani "Basket Siti".

Osam timova će se boriti za jedno mesto na završnom turniru, za koji su karte već obezbedili juniori Barselone (osvojili ANGT turnir u Zadru), Huventuda (osvojili ANGT turnir u Patri) i Real Madrida (osvojili ANGT turnir u Minhenu).

Izabrane vesti

U Grupu A smešteni su biseri Crvene zvezde, Partizana, Valensije i Next Generation tima, dok će se za plasman u finale kroz Grupu B boriti Mega, Venecija, Anadolu Efes i INSEP. Svi mečevi biće u direktnom prenosi na TV Arena Sport, a mogu se ispratiti i putem Youtube kanala Crvene zvezde.

Mega je prošle godine osvojila titulu na završnom turniru u Hali sportova Ranko Žeravica i tako se pridružila srpskim osvajačima Crvenoj zvezdi (2014) i FMP-u (2008, 2009).

"Svesni smo da nas čeka težak i kvalitetan turnir, ali svi jedva čekamo da počne. Ono što je sigurno, to je da ćemo dati svoj maksimum i nadamo se da ćemo uloženi rad i trud, kao i naš talenat predstaviti na najbolji način", rekao je trener U18 tima Mege Dragoljub Avramović, koji je minule godine prevodio juniore ovog beogradskog kluba do evropskog trona.

Mega po mesto na završnom turniru kreće u sledećem sastavu: Andrej Mušicki, Miodrag Gačić, Urban Kroflič, Asim Đulović, Ognjen Srzetić, Luka Savanović, Petar Milosavčević, Vuk Šipčić, Bogoljub Marković, Danilo Dožić, Filip Jović i Abdramane Sibi.

Crvenu zvezdu sa klupe predvodi bivši reprezentativac Srbije Branko Jorović, a jedan od glavnih aduta crveno-belih biće talentovani Nikola Topić.

"Očekivanja su uvek najveća kada igrate za Crvenu zvezdu. Ako svi budemo dali maksimum, siguran sam da ćemo na kraju biti zadovoljni. Biće teško psihički i fizički igrati četiri utakmice u tri dana, ali spremamo se čitave godine i mislim da smo spremni", rekao je Topić.

Sin bivšeg reprezentativca i košarkaša Zvezde Milenka Topića je i u prethodne dve godine igrao na ANGT turnirima u crveno-belom.

"Znam u principu kako sve funkcioniše, ali nisam uspeo da ga osvojim nijednom i nadam se da će se to ove godine promeniti".

Crvena zvezda, koja po 16. put uzastopno učestvuje na ANGT turnirima, nastupa u sledećem sastavu: Vuk Drobnjaković, Relja Radovanović, Petar Avlijaš, Andrej Lučić, Nikola Topić, Lazar Gačić, Lazar Gagić, Vasilije Dabić, Aleksa Vlajić, Pavle Mišić, Ognjen Lukić i Andriaj Vuković.

Ekipu Partizana sa klupe predvodi Milija Bogićević, a među glavnim adutima crno-belih su i talentovani Savo Dregzić i Viktor Mikić koji su debitovali i iza prvi tim tokom Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Za crno-bele će nastupiti: Savo Drezgić, Aleksandar Goljović, Aleksa Zdravković, Jovan Jovanović, Luka Jonut Ilješ, Đorđe Šekularac, Fedor Vuksanović, Mladen Milićević, Aleksa Dimitrijević, Stefan Plisnić, Viktor Mikić i Matija Tomašević.

Next Generation tim sa klupe predvodi proslavljeni finski košarkaš Peteri Koponena, a na raspolaganju ima neke od najboljih mladih igrača iz regiona i Evrope, koji ne brane boje učesnika turnira.

Grupu A kompletira Valensija koja je i prošle godine igrala na kvalifikacionom turniru u Beogradu, a ovo će joj biti sedmo učešće.

Uz Crvenu zvezdu i Megu, juniorsku Evroligu osvajao je još jedan učesnik "Marko Ivković" turnira - francuski INSEP (2010, 2017). On će se pored branioca trona boriti i sa Venecijom koja po šesti put učestvuje u kvalifikacijama, ali nikada nije ostvarila bolji plasman od šestog mesta. Poslednji član Grupe B je Anadolu Efes, koji je kao domaćin turnira 2021. godine bio četvrti, a isto mesto osvojio je i 2018. na kvalifikacijama u Beogradu.

U finalu će se sastati pobednici grupa, a na programu je u nedelju do 18.30, a poslednjeg dana turnira održaće se i takmičenje u zakucavanjima i brzom šutiranju trojki. Osvajač turnira će se u Kaunasu od 19. do 21. maja (paralelno sa Fajnal forom Evrolige) boriti za evropsku krunu.

KVALIFIKACIONI ANGT TURNIR EVROLIGE "MARKO IVKOVIĆ"

Petak (31. mart)

09:00 Crvena zvezda – Valensija

11:00 Partizan – Next Generation Belgrade

13:00 Venecija – Mega MIS

15:00 Pariz – Anadolu Efes

17:00 Crvena zvezda – Partizan

19:00 Valensija – Next Generation Belgrade

Subota (01. april)

09:00 Mega MIS – Anadolu Efes

11:00 Venecija – INSEP

13:00 Partizan – Valensija

15:00 Next Generation Belgrade – Crvena zvezda

17:00 Anadolu Efes – Venecija

19:00 INSEP – Mega MIS

Nedelja (02. april)

11:00 četvrtoplasirani iz Grupe A – čevrtoplasirani iz Grupe B

13:00 trećeplasirani iz Grupe A – trećeplasirani iz Grupe B

15:00 drugoplasirani iz Grupe A – drugoplasirani iz Grupe B

17:00 Takmičenja u zakucavanjima i brzom šutiranju trojki

19:00 Finale


tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanPartizan Mozzart BetKK MegaAnadolu EfesKK VenecijaKK ValensijaAdidas next generation turnirJuniorska Evroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara