Majk Džejms (© Star Sport)
Majk Džejms (© Star Sport)

Monako spremio 9.000.000 za Majka Džejmsa

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.03.24. | 16:59

Rekordan ugovor za rekordera Evrolige, čeka se samo ozvaničenje

Monako neće žaliti para da zadri najboljeg igrača i posle ove sezone. Naime, kako navodi prestižni Eurohoops, klub iz Monte Karla je spremio trogodišnji ugovor vredan 9.000.000 dolara za Majka Džejmsa. Kako navodi pomenuti sajt, ostalo je samo da se finalizuju sitni detalji kako bi čitav posao bio i ozvaničen.

Ameriknac je u dresu Kneževa oborio rekord Evrolige i to protiv Crvene zvezde. U timu Saše Obradovića igra svoju najbolju košarku, čak je i sam nagoveštavao da ne bi imao ništa protiv da ostane u sadašnjem klubu ističući da mu je plan da potpiše još jedan ugovor posle čega bi se penzionisao.

Izabrane vesti

Po svemu sudeći to će biti ovaj ugovor koji bi ga lanisirao na meosto jednog od najplaćenijih igrača u elitnom takmičenju. U Monaku bi bio do avgusta 2027. godine kada bi imao 37 godina.

Podsećanja radi, Džejms je imao burnu karijeru u Evropi. Počeo je još 2012. u Zagrebu. U Evroligi je debitovao 2014. u Baskoniji. Igrao je potom u Panatinaikosu, Olimpiji Milano, CSKA Moskvi, a u Monaku je od 2021. godine.

"Ako se sećate, pre četiri godine u podskastu sa Mindaugasom Kuzminskasom je pomenuo Monako. Svi su pomislili da je to smešno, da igrač kao što je Majk Džejms nikada neće doći u Monako jer nemaju ništa značajno i zajedničko. I gde je on sada? U Monaku. I to ne samo da je došao u Monako. Već je prvi put u karijeri ostao na istom mestu i biće ovde i dalje. Majk Džejms je dokaz kakav je projekat Monako", rekao je u januaru za Mozzart Sport, generalni menadžer Monaka, Oleksij Jefimov.

Ove sezone Džejms je najbolji strelac Evrolige sa prosekom od 19,3 poena. Uz to ima 5,1 asistenciju uz 4,3 skoka.

Važi i za favorita za MVP nagradu, a Monako je trenutno u gornjem domu tabele sa jasnim ambicijama da se ponovo plasiraju na fajnal-for.


tagovi

Majk DžejmsKK Monako

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara