Marko Jagodić Kuridža (©MN Press)
Marko Jagodić Kuridža (©MN Press)

MVP Jagodić Kuridža: Radonjićeva ključna uloga u osvajanju kupa, jak smo i jedinstven tim

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.02.21. | 16:19

"Dobro se poznajemo, osećamo kada nekome ide, da li je to Lazić, ili Davidovac koji je odigrao ceo turnir fantastično i zaslužio je MVP nagradu, ili neko treći. Zapravo, tim je uvek iznad svih i tim je osvojio kup", kaže iskusni krilni centar

Žućkova levica je opet na Malom Kalemegdanu posle četiri godine, a trofej najkorisnijeg igrača finala ponovo u rukama jednog igrača Crvene zvezde - Marka Jagodića Kuridže - koji je s crvenio-belima nastavio nisku trofeja započetu još 2014. sa Cibonom, a neprekinutu u Nimburku, Ostendeu i Primorskoj.

Izabrane vesti

"Ovaj kup je poseban jer je prvi pehar koji sam osvojio sa Zvezdom", kaže za Mozzart sport, iskusni krilni centar.

Poseban trofej jer ga je Crvene zvezda podigla posle neverovatnog puta na koji je neočekivano krenula bez čak petorice prvotimaca.

"Tih sedam-osam dana, kada smo saznavali da su jedna po jedan pozitivni, bilo je najteže. Pitali smo se kada će da stane..."

ABA LIGA: (1,05) Crvena zvezda (27,0) Borac (10,0)

Jagodić Kuridža ističe da je tada veliku ulogu odigrao trener Dejan Radonjić.

"Nije lako kada vidite da sve više igrača nedostaje, a ne znate da li će možda još neko sutradan biti pozitivan. Ali, Dejo nas je polako pripremao. Odlično smo trenirali. Nismo spuštali intenzitet rada... Jesmo došli u Novi Sad oslabljeni, ali bili smo izuzetno motivisani, spremni na sva iskušenja. Na kraju, sav taj rad nam se isplatio".

Posle kragujevačkog Radničkog u četvrtfinalu, crveno-beli su se namerili na Partizan u polufinalu... Crno-beli su u jednom treniutku vodili 11 poena razlike, ali ni tada ekipa Dejana Radonjića nije posustajala.

"Iskreno, sve vreme smo verovali u sebe. Partizan je imao dobro šutersko prvo poluvreme. Znali smo ako u nastavku podignemo odbranu na naš nivo da možemo do trijkumfa. Slično je bilo i u finalu Megom".

Marko Jagodić Kuridža i Nenad Krstić (©MN Press)Marko Jagodić Kuridža i Nenad Krstić (©MN Press)

Petorka Volden, Noko, Kolom, Hol i Rit, kao i nekolicina članova stručnog štaba fizički nije bila prisutna u Novom Sadu, ali je pre meča sa Partizanom timu poslala podršku video porukom.

"Još jedan od pokazatelja koliko smo jaki i jedinstveni kao tim. Dobro se poznajemo, osećamo kada nekome ide, da li je to Lazić, ili Davidovac koji je odigrao ceo turnir fantastično i zaslužio je MVP nagradu, ili neko treći. Zapravo, tim je uvek iznad svih i tim je osvojio kup".

I tu Jagodić Kuridža polako završava evociranje uspomena iz Novog Sada. Okreće se unapred...

"Svaki trofej je važan, jer ostaje upisano u istoriji kluba, a već sam rekao koliko je ovaj poseban za mene. Uz to, kup znači i mnogo na psihološkom planu pred ulazak u najvažniji deo sezone u kome nas očekuju velika iskušenja u ABA ligi".

Već sutra crveno-beli, opet oslabljeni, igraju kod kuće sa Borcem odloženi meč 15. kola ABA lige, a dva dana kasnije i sa Zenitom u Evroligi.

"Naporan je raspored, nema šta. Ali, ne krijemo da nam je impertativ osvajanje regionalnog šampionata što smo zacrtali i kao glavni cilj pred početak sezone, dok u Evroliogi se trudimo da odigramo što bolje, pa tako nema opuštanja, bez pobzira da li smo u punom sastavu", završava Jagodić Kuridža.



tagovi

Marko Jagodić KuridžaKK Crvena zvezdaKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2021.

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara